· articole
· intamplari

Robin Hood“Robin Hood” este cea de-a doua carte a lui Mauri Kunnas oferită micilor cititori de editura Cartea Copiilor.

Mauri Kunnas, celebrul autor şi ilustrator finlandez, a reuşit să transforme clasica poveste a lui Robin Hood, ce părea deja exploatată la maximum, în cea mai vândută carte finlandeză pentru copii a anului 2009. Traducerea a fost realizată de Teodor Palic, cel care a facut cunoscută cititorilor români opera lui Mika Waltari, unul dintre cei mai mari scriitori finlandezi.
ecomunicate.ro/images/resize/article/009/346/370057l_300_0_w11052650.jpg?ts=1284631348"/>

„Robin Hood” a lui Mauri Kunnas este o versiune originală şi plină de umor a legendei celebrului arcaş din folclorul englezesc. Ceea ce-i va atrage cel mai mult pe copii este faptul că toate personajele acestei poveşti sunt întruchipate de animale: pisici, câini, purceluşi, bursuci.
Pentru vestitul Robin Hood, autorul a făcut cea mai inspirată alegere: acesta este un motan simpatic şi neastâmpărat.
Robin este foarte iscusit în mânuirea arcului cu săgeţi, dar adevărata sa armă este, de fapt, cornul cu care îi cheamă în apărare pe „veselii săi prieteni”. Dincolo de morala firească, după care binele şi dreptatea înving întotdeauna, cartea spune şi o frumoasă poveste despre prietenie. Poate că Robin Hood este un bun arcaş şi are un suflet mare, dar fără prietenii care-i sar în ajutor de fiecare dată n-ar putea să-l învingă pe lacomul şerif din Nottingham.

Latura comică a poveştii este completată de o mică lecţie de istorie. Copiii pot afla mai multe despre episoade din istoria Angliei cum ar fi cucerirea normandă sau domnia bunului rege Richard Inimă-de-Leu. Cartea este împărţită în opt capitole, fiecare reprezentând o poveste de sine stătătoare, dând astfel posibilitatea celor mici să prelungească plăcerea lecturii de-a lungul mai multor seri. Ilustraţiile pline de energie şi prospeţime contribuie la umorul cărţii. Personajele ne dau impresia că sunt într-o continuă mişcare, parcă aleargă printre filele cărţii, jucându-se, luptându-se sau făcând farse celorlalţi.

Cartea, recomandată copiilor între 3 şi 11 ani, este disponibilă pe site-ul editurii – www.carteacopiilor.ro - la preţul de 35 lei.
Acum, la fiecare comandă online, indiferent de cărţile comandate, de valoare sau de cantitate, editura va oferi gratuit încă o carte. În această lună, titlul cadou este „Şcoala urşilor”.
"Robin Hood" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent