· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Romania a prezentat la Geneva raportul pe tara privind drepturile copilului

Autor: Onush
data publicarii: 09.06.09
Romania a prezentat vineri in fata Comitetului Organizatiei Natiunilor Unite raportul de tara privind drepturile copilului. Documentul urma sa arate progresele inregistrate de tara noastra in ultimii ani, intre care imbunatatirea protectiei copiilor impotriva abuzurilor, a neglijarii si a exploatarii sau facilitarea accesului la serviciile medicale.

Au fost semnalate insa si problemele cu care se confrunta autoritatile romane, transmite Radio Romania Actualitati.

Romania nu are suficienti specialisti in domeniu si care sunt putin sustinuti de primarii localitatilor in care lucreaza.

In plus, eficienta serviciilor de prevenire este destul de scazuta in Romania. Autoritatile trebuie sa rezolve si probleme precum suicidul in randul adolescentilor, sarcina la adolescente, abuzul de substante si probleme de sanatate mintala a copiilor, dar mai ales a adolescentilor.

In privinta educatiei, se doreste asigurarea, prin legea care este propusa in Parlament, asigurarea de servicii de ingrijire a copiilor pe timpul zilei atunci cand parintii sunt plecati la munca, autoritatile sa ofere de la servicii de babysitting pana la pedagogi care sa faca lectii cu copiii si specialisti care sa le si ofere o varianta pentru timpul de joaca.Sursa: Hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Romania a prezentat la Geneva raportul pe tara privind drepturile copilului" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Cum sa mearga tara bine cind inca sint mentalitati comuniste? In primul rind ONU. Nu este o organizatie care sa vrea binele copilului atita timp cit lor nu le pica ceva.Responsabilitatea Parlamentului nu este sa asigure babysitters la copii, ci locuri de munca pentru tati in asa fel incit sa poata sa-si tina nevasta acasa sa aibe grija de proprii copii. Atita timp cit nu invatam ca reponsabilitatea parintilor este sa-si creasca copiii si sa nu astepte mura-n gura totul de la guvern...pina atunci lucrurile nu o sa mearga inspre bine.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent