· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Romania - intre ciocan si nicovala in problema adoptiilor

Autor: Onush
data publicarii: 09.07.06
In timp ce Comisia Europeana lauda Romania pentru progresele in domeniul protectiei copilului, Parlamentul European solicita autoritatilor romane sa rezolve cererile de adoptii internationale formulate inainte de introducerea moratoriului. Barroso a cerut sa fie remarcate progresele facute ca urmare a presiunilor UE, dar tot mai multe voci cer reluarea adoptiilor.

Romania se afla intre doua curente de opinie, unul cerand reluarea adoptiilor internationale, in timp ce un altul sustine mentinerea actualei legi care interzice aceasta practica. Reprezentanta cea mai influenta a acestui din urma punct de vedere este Emma Nicholson, europarlamentar.

[.]

Intr-o Declaratie scrisa data publicitatii joi, 6 iulie, la Strasbourg, Parlamentul European solicita autoritatilor romane sa rezolve cererile de adoptii internationale formulate inainte de introducerea moratoriului.

In solicitarea semnata de Claire Gibault, Jean-Marie Cavada, Antoine Duquesne, Charles Tannock si Enrique Baron Crespo, Parlamentul declara ca urmareste in primul rand beneficiul copiilor implicati in aceste adoptii internationale, care deja si-au cunoscut viitorii parinti adoptivi si care acum, din cauza nerezolvarii oficiale a adoptiilor, se vad in situatia de a fi a doua oara abandonati.Sursa:www.hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Romania - intre ciocan si nicovala in problema adoptiilor" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent