· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Romania, o tara subdezvoltate in privinta bolilor parazitare

Autor: Onush
data publicarii: 21.03.06
Parazitii ii intalnim la tot pasul. In parcurile asaltate de maidanezi, pe trotuarele fertilizate de cainii vecinilor, in curtile bunicilor care nu se prea omoara cu deparazitarea patrupedelor, pe fructele si legumele pe care uitam sa le spalam ori in apa maronie care curge la robinet.

Suntem in topul tarilor cu cele mai frecvente boli parazitare din Europa, situandu-ne la nivelul tarilor subdezvoltate.

Giardiaza si oxiuraza sunt afectiunile parazitare cele mai frecvente, sute de mii de cazuri fiind raportate anual, iar o buna parte din populatie este infectata cu toxoplasma.


Toxocara, parazit transmis in special de la caini, da la om manifestari grave, usor de confundat cu alte boli: nervozitate, paranoia, astm, urticarii si chiar pierderea vederii.[.]

Medicamente si tratamente naturiste
Igiena riguroasa, spalarea legumelor, a fructelor, evitarea fripturilor in sange, ca si a atingerii animalelor bolnave sunt modalitatile prin care s-ar putea preveni bolile parazitare. Tratamentul medicamentos difera de la o afectiune la alta, insa are un punct comun: este de lunga durata.
Parazitologul Lidia Lazar afirma ca pentru toxocara, spre exemplu, se fac tratamente de 21 de zile, urmate de pauze, apoi iar tratament. Poate dura si trei-patru ani. In colectivitatile cu igiena dubioasa, tratamentele pentru oxiuriaza se repeta dupa trei luni, completeaza dr. Florin Caruntu.
Varianta naturista de tratament presupune folosirea plantelor. Infuziile din plante pot constitui un tratament natural intern pentru toxoplasmoza. Aveti nevoie de 30 de plante traista-ciobanului, troscot, coada-soricelului si de zece flori de urzica moarta alba. Puneti o lingura de plante la o cana cu apa si beti doua cani pe zi, timp de o saptamana, explica Ovidiu Bojor, doctor farmacist.
Analizele medicale recomandate pentru depistarea bolilor parazitare nu sunt compensate decat partial. In plus, nu exista obligativitatea declararii din partea doctorilor decat la giardioza si oxiuraza, numarul bolnavilor declarat oficial fiind departe de cel real.Sursa: hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Romania, o tara subdezvoltate in privinta bolilor parazitare" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent