· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Românii sunt de acord cu bătutul copiilor

Autor: Onush
data publicarii: 17.10.08
Peste 65% dintre români consideră că bătaia aplicată copiilor este un mijloc de educare.

Aceasta este concluzia unui studiu realizat pentru demararea campaniei „Mâinile tale ar trebui să protejeze, nu să pedepsească. Ridică mâna împotriva bătăii!“, care se desfăşoară, începând de ieri, până pe 10 decembrie.

În primele şase luni ale anului, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) a înregistrat, la nivelul întregii ţări, 5.

800 de cazuri de abuzuri împotriva copiilor, dintre care 805 au fost abuzuri fizice.

„Scopul campaniei demarate ieri este ca părinţii să conştientizeze că bătaia nu e bună pentru educare. Şi în România, ca şi în alte state din Europa, se menţine concepţia că bătaia aplicată copiilor e bună dacă este cu măsură. Eu cred că nici o palmă nu trebuie dată şi poate fi prevenită“, e de părere Gabriela Tonk, subsecretar de stat ANPDC.

Campania va consta în împărţirea mai multor materiale de informare - broşuri, cărţi poştale -, care vor ajunge în şcoli şi în centrele de plasament. Părinţilor li se vor prezenta metode alternative de educare, iar pe televiziune se va difuza un spot care prezintă mai multe moduri în care adulţii îşi pot proteja copiii. „Ridică mâna împotriva bătăii!“ este realizată de ANPDC, Ministerul Educaţiei, Consiliul Naţional al Audiovizualului şi are ca parteneri Fundaţia Scheherezade şi Biroul de Informare al Consiliului Europei în România.Sursa:Evenimentul Zilei .

"Stiri: Stiri: Românii sunt de acord cu bătutul copiilor" | cont nou | 3 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
17.10.08 13:45: carole
Parintii ar trebui educati in acelasi mod in care isi trateaza copilul. Pe cei care nu dau doi bani pe vorba buna nu ii va impresiona in mod sigur spotul TV sau brosurile.Propun totusi ca spoturile sa fie difuzate in locul reluarilor fazelor din meciurile de fotbal. Ar avea audienta maxima garantat.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

02.12.08 21:30: andreea_dora
Mda...se pare ca multi considera bataia un mijloc de educatie...pacat. Copiii agresati verbal sau fizic nu vor deveni educati ci speriati, retrasi si chiar violenti. Cei care isi lovesc copiii nu-i merita. Violenta nu e o metoda. Ajung la concluzia ca inainte sa devenim parinti sa ni se faca un control psihiatric, sa vedem daca suntem in stare sa fim cu adevarat parinti.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

16.12.08 12:31: antoniav
Sunt de parere ca adultii, care devin parinti, au nevoie de educare/reeducare. Ar fi superb ca in fiecare cutie postala/ fiecare familie sa primeasca brosurile acelea despre care aminteai, Onush!Nu sunt de acord cu bataia! Cine face acest gest nu este intreg la minte!
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 2.42
voturi 7


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent