· articole
· intamplari

Rugaciuni pentru copii

Autor: aducut
data publicarii: 01.09.02


Cat timp am fost insarcinata ma napadeau tot felul de ganduri rele, ma temeam pentru copilul meu si-mi doream sa se nasca sanatos si sa nu avem nici un fel de probleme. Dupa ce s-a nascut baietelul nostru, am fost foarte fericiti ca Dumnezeu ne-a daruit un copil sanatos. Dar ne-am dat seama ca grijile si teama pentru el nu s-au terminat, ci dimpotriva acum incep cu adevarat.

Asa incat am realizat ca mai presus de toata dorinta noastra de a-l proteja si de a-l ocroti este Dumnezeu, care ne asculta si ne ajuta atunci cand Il rugam.Aceste mici rugaciuni sunt pentru cei care cred ca nu suntem singuri si toate sperantele si durerile noastre sunt ascultate.

Sunt cateva rugaciuni pentru copilul care se afla in pantecele mamei, pentru copilul bolnav si pentru parintii care nu au copii.


Rugaciune pentru pruncul ce se afla in pantecele mamei

Doamne, cel care ai zis oamenilor :" Cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul" binecuvantand nasterea de prunci, arata mila ta si acestui copil ce se afla inca in pantecele mamei sale, si ajuta-l sa se nasca la vremea de Tine randuita.
Da-i lui Doamne crestere fireasca, sanatate si putere.
Parinte Ceresc, Care porti de grija pasarilor cerului si infrumusetezi crinii tarinii, poarta de grija si acestui copil care n-a vazut inca lumina soarelui. Nu ne parasi pe noi robii Tai si ocroteste cu harul Tau pe pruncul acesta al nostru si binecuvanteaza nasterea lui dupa multimea milostivirii Tale. Amin.Rugaciune pentru copilul bolnav

Te rugam Doamne, vindeca durerea acestui copil(numele). Alunga de la el toata boala si toata neputinta. Tu, care esti doctor al sufletelor si al trupurilor, arata si acum puterea milostivirii Tale.
Vindeca-l pe el, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, cu rugaciunile pe care le inalti inaintea Fiului Tau si Dumnezeului nostru.
O, Doamne Iisuse Hristoase, primeste putina noastra rugaciune pntru copilul acesta(numele), stinge-i focul ce l-a cuprins, inceteaza-i boala, ridica-l din patul durerii, intru marirea Ta. Ca Tu esti Cel Care vindeci neputintele, Hristoase Dumnezeule si Tie marire inaltam in vecii vecilor. Amin.Rugaciunea sotilor care nu au copii

Doamne, pustii sunt casele fara copii, si triste inimile sotilor care n-au urmasi. Chiar daca nu avem credinta dreptilor care pentru rugaciunile lor s-au invrednicit sa aiba copii, pentru mila Ta nemasurata nu ne lasa, Atotputernice Doamne, ci vezi suspinul inimii noastre. Umple-ne casa de bucuria pe care o aduc copii, iar pe noi ne intareste ca sa-i crestem cu dragoste si intelepciune, spre slava numelui Tau. Amin.


Este bine ca un copil sa stie rugaciunea celor mici "Inger, ingerasul meu" pentru ca daca li se vorbeste despre ingeri si sfinti ca de niste prieteni ai sai mai mari, ei vor simti nevoia sa comunice cu ei, sa se roage lor. Copii pot spune aceasta rugaciune seara, inainte de culcare, si vor adormi impacati ca pe langa mami si tati care vegheaza asupra lor, mai este si un inger dat de Dumnezeu, numai pentru ei, care ii apara si ii fereste de primejdii.  Inger, ingerasul meu

  Inger ingerasul meu,
  Ce mi te-a dat Dumnezeu,
  Totdeauna fii cu mine
  Si ma-nvata sa fac bine.

  Eu sunt mic, tu fa-ma mare,
  Eu sunt slab, tu fa-ma tare.
  In tot locul ma-nsoteste
  Si de rele ma pazeste.
  Amin.

As vrea sa amintesc si de o rugaciune frumosa catre Maica Domnului a lui Mihai Eminescu.


  Rugaciune


  Craiasa alegandu-te
  Ingenunchem rugandu-te,
  Inalta-ne, ne mantuie
  Din valul ce ne bantuie;
  Fii scut de intarire
  Si zid de mantuire,
  Privirea-ti adorata
  Asupra-ne coboara,
  O, Maica prea curata
  Si pururea Fecioara,
  Marie !

  Noi, ce din mila Sfantului
  Umbra facem pamantului,
  Rugamu-ne-ndurarilor,
  Luceafarului marilor;
  Asculta-a noastre plangeri,
  Regina peste ingeri,
  Din neguri te arata,
  Lumina dulce clara,
  O, Maica prea curata
  Si pururea Fecioara,
  Marie !
.

"Rugaciuni pentru copii" | cont nou | 5 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
01.09.02 07:50: muztu
Frumos articolul. Adevarul e ca, fie ca suntem credinciosi sau mai putin credinciosi, intotdeuna cand avem probleme sau ni se intampla ceva rau ne gandim imediat la Dumnezeu si aproape instantaneu zicem "Doamne ajuta". Eu as mai completa acest articol cu "Rugaciunea parintilor pentru fii lor"

Doamne Dumnezeul milelor, milostiveste-Te, spre noi si casa noastra, si in marea Ta bunatate, varsa cu imbelsugare Harul Tau peste toti copiii nostri. Milostiveste-Te Doamne spre noi si spre fiii nostri pe care Tu ni i-ai daruit.
Mult milostive Doamne, Care dai hrana pasarilor cerului si tuturor vietuitoarelor pamantului, Cela ce pazesti floarea ce raasare in mijlocul stancilor, hraneste, creste si pazeste cu bine si pe copiii nostri. Ajuta-ne Doamne a rasadi in fiinta lor tot ce-i bun si folositor Sfintei Biserici, neamului si bine placut Tie, ca si printr-insii sa Se preamareasca Numele Tau cel Sfant. Umple-i Doamne de intelepciunea luminata si priceperea sfanta care se pogoara de la Tine. Apara-i pe ei de toate cursele vrajmasilor vazuti si nevazuti. Porunceste Ingerilor Tai ca totdeauna sa fie calauzitorii si provatuitorii lor luminati, spre toate faptele cele bune.
Rugamu-ne Tie Doamne, deschide mintea lor ca sa Te cunoasca pe Tine cat se poate mai mult. Amin
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de aducut

Evaluare
scor mediu 4.16
voturi 31


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent