· articole
· intamplari

S-a redeschis Muzeul National de Istorie Naturala Grigore AntipaExcursiile la Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa sunt, probabil, printre cele mai asteptate momente de catre micutii elevi. Iar experienta de acum va fi dublata de tehnologia moderna folosita pentru restaurarea institutiei.

Incepand cu 17 septembrie, dupa aproape 3 ani in care a fost inchis pentru reamenajare, copiii, dar si parintii lor se pot bucura din nou de exponatele din patrimoniul impresionant al Muzeului “Grigore Antipa”, puse in valoare acum de 66 de info-touchscreen-uri, 30 de diorame (reprezentari spatiale ale unor peisaje care dau senzatia realitatii), plasme si alte sisteme interactive. In cadrul muzeului au fost prevazute si o cafetarie, unde se pot servi gustari si bauturi non-alcoolice, doua sali pentru activitati cu copii si un magazin de suveniruri.

Practic, vizitatorii vor avea parte de o experienta culturala “completa”.

Fosile de dimensiuni impresionante, vitrine cu specii extrem de rare sau pe cale de disparitie, replici ale unor medii precum pestera si proiectii 3D cu gigantii faunei fac obiectul unei experiente unice, datorata, in parte, dispozitivelor multimedia care-i vor incanta pe copiii secolului 21, familiarizati deja cu tehnologii de ultima generatie.

VIZIONATI AICI mai multe imagini cu noul Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”.

Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” este organizat pe trei niveluri – demisolul, avand ca tematica Biodiversitatea Romaniei, parterul cu tematica Fauna Mondiala si etajul, unde tematicile sunt diverse si interesante.La inaugurarea oficiala a muzeului, Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat ca acesta se ridica la nivelul oricarei institutii de acest gen din Europa. Reabilitarea muzeului a costat aproximativ 11 milioane de euro (fara TVA), suma obtinuta de la bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Culturii, dar si din fonduri structurale.

Intr-adevar, noua identitate a institutiei se muleaza pe standardele occidentale si va pune din nou pe harta destinatiilor de weekend cel mai vizitat muzeu din tara, Grigore Antipa. Redeschiderea pentru publicul larg va avea loc sambata, 17 septembrie. Cel mai ieftin bilet de acces va costa 5 lei si este destinat elevilor si prescolarilor, in timp ce copiii sub 3 ani pot intra gratuit. Studentii si pensionarii vor plati 10 lei pentru accesul in muzeu, iar celelalte categorii de vizitatori vor achita cate 20 de lei pentru un bilet. Vizitele se pot face de marti pana duminica, in intervalul orar 10.00-20.00.


Autor: Monica Sturza.

"S-a redeschis Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent