· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: S-a deschis sezonul varicelei

Autor: Cora
data publicarii: 04.04.07
Zeci de adulti si copii se imbolnavesc zilnic in Capitala

Institutul de Boli Infectioase „Matei Bals“ Bucuresti inregistreaza peste 15 cazuri de varicela pe zi. Medicii spun ca acesta este sezonul propice aparitiei bolii, manifestandu-si ingrijorarea fata de numarul mare de cazuri depistate la adulti. „De ani de zile facem apel la populatie sa se vaccineze impotriva acestui virus. Este mai bine sa dai 20 RON pentru o imunizare decat sa stai in spital trei saptamani si sa mai ramai si cu semne.

Varicela are un indice de contagiozitate de 95%, fapt ce provoaca o raspandire rapida a bolii“, ne-a declarat prof.dr. Adrian Streinu Cercel, de la Institutul „Matei Bals“. Doctorii avertizeaza ca, la primele semne ale bolii, pacientii trebuie sa se prezinte la spital. Varicela debuteaza cu temperaturi de 38-39 de grade Celsius, o stare generala alterata, asemanatoare guturaiului, dupa care apar primele eruptii veziculare, un fel de basicute apoase, care prind, ulterior, cruste. Eruptiile se manifesta la diferite intervaluri, fiind insotite, de fiecare data, de temperaturi ridicate.Sursa: Gardianul.

"Stiri: Stiri: S-a deschis sezonul varicelei" | cont nou | 3 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Poate ne spune domnul prof.dr. Adrian Streinu Cercel, de la Institutul „Matei Bals“ care e vaccinul acela cu 20 RON din ce stiu eu pentru copii pe piata este un sigur vaccin care costa intre 130 si 150 RON.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Cora

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent