· articole
· intamplari

Sa facem modele! Cum iti ajuti copilul sa descopere modelejpg?oh=ef851758505aaa342a6ade5ed6552a32&oe=5829A20B&__gda__=1479224654_86895e05a01cde765de88fce42d8f23d"/>
Un model este un mod de a realiza ceva și apoi de a repeta. Pentru a realiza un model sau un tipar, poți utiliza multe materiale diferite, important este să-i arăți copilului un tipar și să-l întrebi ce urmează dacă modelul este continuat.


Această tehnică este, indirect, o introducere în spunerea cuvintelor pe litere, adică determinarea literei care urmează într-un cuvânt.

· Cum il inveti sa manace sanatos, prin joc

Câteva sugestii de materiale pentru tipare sunt: nasturi, clești de rufe, scobitori, o colecție mare de chei, bucăți de hârtie colorate, pe care le utilizezi în modul următor:

· Un model cu nasturi poate fi realizat cu nasturi mari și mici. Îl poți întreba pe copil ce trebuie adăugat pentru ca respectivul model să poată continua.

· Un model cu clești de rufe poate fi compus dintr-un clește pus vertical și unul așezat orizontal. Întreabă-l pe copil ce urmează în model și cum îl poate continua.

· Un model cu scobitori poate fi aranjat astfel încât două scobitori să fie așezate orizontal și una să fie pusă vertical. Copilul trebuie să descopere ce urmează și cum poate continua modelul.

· Un model cu chei poate fi realizat așezând două chei în așa fel încât vârfurile acestora să se atingă pentru a forma litera V. Copilul trebuie să continue modelul.

· Un model din fâșii de hârtie colorate poate fi format din culorile roșu, albastru, roșu, albastru, iar copilul va fi încurajat să continue modelul.

· Poate fi compus și din litere. Citește ABB, ABB, iar copilul trebuie să repete acest model (în mod asemănător, poate fi compus și din cifre).

· Încurajează-l să realizeze un model din tacâmuri.

· Practic si original: jocuri de puzzle facute in casa

Această activitate dezvoltă percepția modelelor, abilitatea de a descoperi modele, de a determina ceea ce urmează într-un model, simțul de observație și simțul estetic.

Foto: www.pixabay.com, Sursă: Adaptare după Ghid practic pentru creșterea copilului până la 5 ani, de June R. Oberlander.
"Sa facem modele! Cum iti ajuti copilul sa descopere modele " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent