· articole
· intamplari

Sa invatam copilul sa inghita pastile

Autor: Anne-Marie
data publicarii: 13.10.02


In jurul varstei de 4-5 ani copilul este pregatit sa invete sa inghita pastile. Cel mai bun moment pentru a invata copilul sa inghita o pastila este cand acesta este linistit. Faceti aceasta mai intai ca pe un joc si el va fi pregatit pentru cand va fi bolnav.

Pentru inceput se vor folosi bombonele mici (gen Tic Tac).

Trebuie insa sa-i explicati copilului ca acesta e un joc si ca pastilele nu sunt reale. De obicei pastilele adevarate ii sperie pe copii si este periculos sa confunde pastilele cu bomboanele.

Cum facem?

1. Plasati o bombonica pe limba dumneavoastra si inghititi-o cu o gura de apa, tinand capul ridicat

2. Acum rugati copilul sa va imite, punand si el bombonica pe mijlocul limbii nu prea in spate: poate vomita apoi dati-i sa bea apa

3. Incercati si cu bombonele putin mai mari, gen M&M

Trebuie sa tineti minte ca este mult mai greu sa inghititi pastile atunci cand sunteti tensionati, deci, daca opune rezistenta, renuntati si incercati peste cateva saptamani.
.

"Sa invatam copilul sa inghita pastile" | cont nou | 2 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
29.07.04 12:59: nicky-freelancer
Eu am o fetita de 3 ani si 4 luni. Cam de la 2 ani si jumatate nu am mai avut probleme cu pastilele. Cum am rezolvat? Ei bine, am inceput prin a lua eu pastile (vitamina C) si prefacandu-ma ca ma doare capul sau burta. La inceput nu prea a zis nimic ci doar ma observa curioasa. Dupa o perioada a inteles ca daca ma doare ceva trebuie sa iau o pastiluta si imi trece. Venea langa mine si ma mangaia, zicand ca: te doare burtica si ai luat pastiluta? Cand a inceput sa o doara si pe ea burtica a venit sa imi ceara: pastiluta ca ma doare burtica. Am avut o mica problema, daca nu ii trecea in cateva minute mai vroia, dar cu multe explicatii, am rezolvat-o. Mai greu este cu supozitoarele. Uneori am incercat si efectul placebo - daca o durea capul (durere inchipuita)ii ziceam ca ii pun pastiluta in apa sau suc si sa o bea. Uneori merge. Nu stiu cum, dar a inteles ca nu are voie sa ia pastile daca le gaseste, pentru ca: o pastila iti ia durerea, dar daca mai iei una incepe iar sa te doara.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de Anne-Marie

Evaluare
scor mediu 2.6
voturi 5


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent