· articole
· intamplari

Scandal la McDonald’s despre cum sunt tratate animaleleMcDonald’s a renuntat la unul dintre cei mai mari distribuitori de oua in urma difuzarii unei filmari in care puii de gaina erau maltratati.

Fermele Sparboe din Statele Unite ale Americii aprovizioneaza lantul de restaurante fast-food cu oua in toata zona vestica a raului Mississippi. De altfel, McDonald’s este cel mai mare cumparator de oua din America, avand contracte incheiate cu mai multe ferme care ii distribuie produsele. Un filmulet realizat de organizatia nonguvernamentala pentru drepturile animalelor Mercy for Animals si dat publicitatii a scos la iveala modul in care gainile sunt tratate la ferma Sparboe.Materialul video arata cum gainile stau ingramadite in custi din sarma, iar muncitorii ard ciocurile pasarilor, apoi le pun inapoi in cusca. Alte imagini surprind pui apucati de gat de catre angajatii fermei, pasari putrezite si descompuse lasate in acelasi cotet cu gaini care clocesc oua ce urmeaza a fi consumate, pasari chinuite in sarmele de la cusca si altele tinute cu rani deschise si ciocuri distruse. Angajatii au mai fost filmati in timp ce invartesc deasupra capului pasari legate de picioare sau indeasa in buzunarele colegilor pui vii.

In urma petitiei inaintate de organizatia Mercy for Animals, reprezentantii McDonald’s au emis o declaratie prin care mentioneaza intreruperea oricarei colaborari cu ferma producatoare de oua de la Sparboe. In acelasi timp, ei au tinut sa sublinieze ca nu sunt de acord cu ceea ce s-a intamplat in imaginile difuzate si cu comportamentul angajatilor filmati, McDonald’s promovand protectia animalelor si tratarea lor cu grija in fermele unde sunt crescute. Lantul de restaurante fast-food incearca sa isi pastreze imaginea de lider in industria produselor de acest tip, prin produse de calitate si sigure. Cu toate acestea, membrii Mercy for Animals acuza McDonald’s de reactionarea intarziata si prea redusa in raport cu acuzatiile aduse.

Sursa:
http://www.huffingtonpost.com/2011/11/18/mcdonalds-animal-cruelty_n_1101519.html.

"Scandal la McDonald’s despre cum sunt tratate animalele" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent