· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Scoala Americana din Bucuresti nu e recunoscuta de statul roman

Autor: Onush
data publicarii: 18.01.06
Peste 600 de elevi de clasele I-XII care invata la scoala Americana din cartierul bucurestean Pipera (AISB), una dintre cele mai scumpe institutii private de invatamant din tara, isi vor termina studiile aici fara ca statul roman sa le recunoasca vreo diploma.

Pornind pe firul afacerii din spatele scolii Americane Internationale din Bucuresti, am aflat ca aici se ascunde o fundatie numita American International School of Bucharest LLC.

La infiintare, aceasta s-a declarat persoana juridica fara scop lucrativ, o entitate nonprofit ale carei evidente contabile intra sub incidenta standardelor contabile internationale.

Directorul de dezvoltare al scolii, Lynn Wells, ne-a informat ca institutia pe care o conduce este acreditata de Asociatia scolilor si Colegiilor din New England, precum si de Consiliul scolilor Internationale.

Despre vreo institutie din Romania care sa-i recunoasca functionarea nu s-a suflat nici o vorba.

Totusi, in cazul elevilor care vor sa revina in scoli de stat, domnul Wells spune ca acestia vor trebui sa se adreseze Centrului National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor (CNRED). Directoarea CNRED, Daniela Garbea ne-a declarat ca, pentru institutia pe care o conduce, scoala Americana nu exista.

Despre o echivalare a diplomelor acesteia nici nu se poate vorbi. Garbea ne-a trimis la Comisia de Acreditare a Invatamantului Preuniversitar dar nici cei de aici nu au in evidenta scoala din Pipera. Ba mai mult, nici in viitor nu se poate autoriza o asemenea institutie, pe motiv ca apartine altui sistem de invatamant.

In ciuda acestor constatari, tot mai multi romani isi trimit copiii la AISB. Au trecut in ultima vreme, pe aici copiii lui Adrian Nastase, Adriean Videanu, copii si nepoti ai clanului Becali, fiul lui Mugur Isarescu, precum si cel al lui Mircea Geoana.

Zeci de scoli particulare neautorizate au dat tepe elevilor
In ultimii 3 ani, 70 de scoli particulare din Romania au dat tepe elevilor. Acestora le-a fost ridicata autorizatia, fie pentru cateva specializari, fie pentru toate. In 2005, numarul scolilor care i-au pacalit pe elevi se ridica la 16. In prezent, exista 665 de scoli particulare autorizate.

Articol integral in AdevarulSursa: hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Scoala Americana din Bucuresti nu e recunoscuta de statul roman" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
16.02.06 13:58: res
Pai, ....de ce so ducem si noi asa ....rau ca ei(!?)
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 3.57
voturi 7


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent