· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Scoala de piata

Autor: onush
data publicarii: 30.07.05
Unitatile de invatamant vor putea intra in faliment sau pot disparea ca orice uzina * Profesorii vor intra in competitie directa

Din 2007, fiecare scoala va primi o suma globala de bani, aferenta numarului de elevi pe care il are, aceasta fiind astfel interesata sa aiba cat mai multi elevi, costul scolarizarii unui elev fiind de aproximativ 2.300 de lei noi (23 de milioane de lei vechi) pe an. Scolile care au mai putin de doua sute de elevi vor fi absorbite de unitati mai mari, existand astfel o scoala cu mai multe locatii, cu un singur director ales de Consiliul de Administratie al scolii, a declarat, ieri, Mircea Miclea (foto), ministrul Educatiei si Cercetarii (MEdC). Deci scolile vor primi bani in functie de numarul de elevi pe care il au, pentru fiecare elev calculandu-se costul pentru manuale, salariile dascalilor, transport, reparatii, burse.

Descentralizarea invatamantului preuniversitar, momentan in stadiu de proiect, va incepe sa devina functionala din anul scolar 2006-2007 si va dura intre trei si cinci ani, aceasta presupunand trecerea responsabilitatilor si a gestionarii fondurilor catre unitatile locale. O data cu implementarea acestui program, examenele pentru ocuparea posturilor vor fi organizate de fiecare scoala in parte, avand la baza metodologia stabilita de MEdC, astfel ca nu vor mai exista titulari in invatamant, ci titulari pe postul de la respectiva scoala.


Ziua.

"Stiri: Stiri: Scoala de piata" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent