· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Scolile nu au voie sa refuze inscrierea copiilor in clasa I

Autor: onush
data publicarii: 06.09.05
Scolile cu fite au anuntat de mai multe luni ca locurile in clasa intai au fost ocupate si refuza cererile parintilor. Ministrul educatiei, Mircea Miclea, ne-a declarat ca aceasta stare de fapt e o aberatie, intrucat legea prevede clar ca inscrierile se pot face pana la inceperea anului scolar, adica 9 septembrie, in anul acesta. Ministerul a solicitat scolilor sa anunte pana la 11 mai numarul de clase care vor functiona in anul scolar 2005-2006, astfel incat sa cunoastem din timp cati bani, cate cadre didactice, cate manuale etc. sa se repartizeze, ne-a declarat ministrul.

Potrivit reglementarilor in vigoare, invatamantul obligatoriu este de zece clase, iar accesul la studiile obligatorii este garantat. In consecinta, un director de scoala nu poate refuza inscrierea in clasa intai a unui copil care locuieste in raza scolii. In cazul in care totusi nu sunt spatii disponibile, parintele poate sa inscrie copilul la scoala de pe strada cealalta. Teoretic, nu ar trebui sa fie vreo problema, a mai precizat Mircea Miclea.

Plangeri direct la ministru

Daca ati fost refuzati de directori sa inscrieti copilul in clasa intai, puteti sa va plangeti direct ministrului, la urmatoarele adrese: str. G-ral Berthelot, nr. 28-30, sector 1, Bucuresti, e-mail: [email protected], tel: 021.313.28.26, fax: 021.312.71. Ministrul educatiei e printre putinii demnitari care raspund personal scrisorilor electronice, daca sunt semnate.


Libertatea Online.

"Stiri: Stiri: Scolile nu au voie sa refuze inscrierea copiilor in clasa I" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent