· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Scolile si universitatile se inchid de luni

Autor: Onush
data publicarii: 02.11.05
Greva generala fara precedent in Romania: toate sindicatele din invatamant, inclusiv studentii, vor intra de luni, 7 noiembrie, in greva generala pe timp nelimitat. Noul an scolar si universitar a debutat cu greve de avertisment si pichetari, astfel incat Guvernul si Parlamentul sa afle ca profesorii nu mai sunt dispusi sa accepte un buget mai mic de 6% din PIB. La protestele profesorilor, studentilor si personalului auxiliar a raspuns si ministrul educatiei, Mircea Miclea. El si-a depus demisia din functie din acelasi motiv: bani foarte putini pentru Educatie in 2006.

in cele din urma, s-au mai gasit circa 1,7 miliarde lei, dar suma e infima fata de solicitari. Vrem sa intram in Europa cu fruntea sus, nu cu picioarele inainte. Noi, din 2007, vom fi in concurenta directa cu scolile si universitatile din Europa. Dar, acum, dotarea e si putina si invechita, ne-a declarat Razvan Bobulescu, presedintele Federatiei Universitarilor Alma Mater. Studentii au anuntat si ei ieri ca vor participa masiv la greva generala a profesorilor, intrucat au aceleasi revendicari.Libertatea.

"Stiri: Stiri: Scolile si universitatile se inchid de luni" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
09.11.05 14:00: dabelea
Nu cred ca aceasta greva va rezolva situatia foarte proasta din invatamant. Profesorii a sa-si recupereze orele sambata si duminica, elevii o sa piarda mai mult iar cresterea salarilor se va face la Sfantul Asteapta.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent