· articole
· intamplari

Opinii: Opinii: Scrisoare deschisa catre parinti

Autor: lilith1967
data publicarii: 05.09.02


Dragii mei parinti, am sa va spun cateva lucruri si tare m-as bucura daca m-ati asculta. Astfel totul va fi mai usor si mai bine pentru noi toti.


1. Nu faceti promisiuni pe care nu le puteti indeplini.

Astfel eu nu voi mai putea avea incredere in voi.
2. Nu trebuie sa bateti in retragere atunci cand eu fac sau spun ceva numai cu intentia de a va indispune. Daca reactionati asa, eu voi insista in acest comportament si voi cauta intotdeauna "victoriile" usoare.
3. Nu fiti inconsecventi in actiunile voastre fata de mine. Acest lucru ma va pune in incurcatura si astfel voi incerca intotdeauna cu incapatanare sa obtin satisfacerea mofturilor mele.
4. Nu ma faceti sa ma simt mai mic decat sunt. Ma voi comporta ca atare si voi plange si voi scanci.
5. Nu faceti in locul meu si pentru mine ceea ce pot sa fac si singur. Ma obisnuiesc foarte repede sa fiu lenes si profitor iar pe voi sa va transform in servitorii mei.
6. Nu ma alintati excesiv. Eu stiu ca nu-i obligatoriu sa-mi satisfaceti toate dorintele. Eu doar va pun la incercare.
7. Nu va fie teama sa fiti severi cu mine din cand in cand. Sunt situatii cand prefer aceasta atitudine si acest lucru ma va ajuta sa-mi indrept greselile.
8. Nu folositi forta cu mine. Ma voi obisnui asa si voi lua in considerare doar forta, nu si cuvintele.
9. Nu imi cereti explicatii de ce am procedat asa. Uneori nici eu nu stiu.
10. Nu uitati ca eu invat experimentand.
11. Nu ma protejati de consecintele propriilor mele fapte. Vezi punctul 10.
12. Nu ma certati in prezenta unor persoane straine. Va voi asculta mult mai atent atunci cand vorbim intre 4 ochi si mai ales daca observatiile pe care mi le faceti sunt pe un ton ferm dar linistit.
13. Nu-mi cautati nod in papura si nu vociferati cand vorbiti cu mine. Veti ramane uimiti cat de repede pot sa "surzesc".
14. Nu puneti la incercare onestitatea mea in mod excesiv. Bruscat intr-un asemenea mod, voi deveni repede un mincinos.
15. Nu trebuie sa faceti "un capat de tara" din fiecare raceala pe care pot sa o fac sau de fiecare data cand imi curge nasul. Eu ma obisnuiesc foarte repede cu atentia acordata si "avantajele" ce pot aparea in asemenea circumstante.
16. Raspundeti intrebarilor pe care vi le pun. Atunci cand veti evita sa-mi raspundeti, voi inceta sa va mai intreb si voi cauta surse de informatie in alta parte.
17. Sa nu-mi spuneti niciodata ca exista persoane perfecte si fara de pacate. Aceasta imi va da o senzatie de zadarnicie in incercarile mele de a ma compara cu voi.
18. Nu va faceti procese de constiinta ca suntem prea putin timp impreuna. Ceea ce este important este cata atentie imi acordati in acest timp si ceea ce facem in acest timp.
19. Nu uitati ca fara intelegere si incurajare eu nu ma voi dezvolta armonios. Insa lauda, cand este dobandita cinstit, este uneori data uitarii. Reprosurile, niciodata.
20. Purtati-va cu mine asa cum va purtati cu prietenii vostri si voi deveni si eu prietenul vostru. Tineti minte ca eu invat mai ales imitand faptele celor mari si nu observatiile care mi se fac.

Pe langa toate acestea, eu va iubesc atat de mult! Nu uitati sa-mi raspundeti cu acelasi sentiment.
.

"Opinii: Opinii: Scrisoare deschisa catre parinti" | cont nou | 11 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Superb articolul...am sa mi-l tiparesc si mi-l lipesc pe toate usile din casa...ca sa le invat bine...:-)
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

06.09.02 14:56: Ami
Ma bucur teribil ca s-a gandit cineva sa adune toate aceste sfaturi la un loc. Sunt convinsa ca orice parinte bun le are in minte, dar puse intr-o forma mai adunata si lipite pe toate usile (vorba codrutei), parca iti aduci aminte mai repede de ele.
Multumesc pentru sfaturi...mie una imi vor folosi.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

05.11.04 20:00: ginlei
Este adevarat in tot ceea ce scrie,dar ...nu stiu multe mamici,care sa nu faca tot ce este posibil,pentru a-si ocroti copilul.In multe cazuri ,suntem mai exigente cu ei cand sunt mici si nu inteleg mai nimic si lasam garda jos mai tarziu.Comportamentul se regaseste in personalitatea copilului in proportie de 60%,iar restul sunt cei 7 ani de acasa
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

18.08.05 18:26: getuleana
Mi-a placut super articolul ,acum punctul 4,12,18 trebuie sa le batbine in minte ca astea sunt importante pt mine (toate)dar astea sa nu cumva sa-mi permit sa le uit!!!!!!
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

10.01.07 20:16: honeypuma
Super...si eu voi incerca sa tin minte lucrurile astea...super...nota 10
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre comportament:
Comunicarea si relatiile parinti - adolescenti

Articole de lilith1967

Evaluare
scor mediu 4.48
voturi 109


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent