· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Se schimbă programa şcolară din toamnă: Ce vor studia elevii din ciclul primar

Autor: Anonim
data publicarii: 07.08.14
Anul şcolar 2014-2015 aduce schimbări extrem de mari în programa de învăţământ, iar cei mai afectaţi de modificările aduse de reprezentanţii din Educaţie sunt elevii din clasele I-IV.Ministerul Educaţiei a decis că tabla inmultirii si fractiile trebuie invatate mai devreme. Începand cu anul scolar 2014-2015, din programa de invatamant a elevilor de clasa a II-a vor face parte fractiile, tabla inmultirii, stiintele naturii si notiuni de fizica.

romaniatv.net/structura-anului-scolar-2014-2015-vezi-cate-zile-de-vacanta-au-elevii-anul-viitor-si-cand-se-sustin_162327.html">Structura anului şcolar 2014-2015. Vezi câte ZILE DE VACANŢĂ au elevii anul viitor şi când se susţin tezele

Obiectivul principal este calculul efectiv, matematic si formarea placerii de a lucra cu numerele. Or, daca il dopez cu atatea cunostinte, nu mai are copilul timp de sedimentarea informatiei, prelucrare, reflectie asupra a ceea ce a invatat. E totul prea galopant. Depaseste capacitatea copilului de a asimilia, afirma Cornelia Popa Stavri, invatatoare si lider de sindicat la FSLI.

Citeşte şi Părinţii vor o VACANŢĂ MAI SCURTĂ pentru copiii lor. Vezi ce SCHIMBĂRI MAJORE se pregătesc în noul an şcolar

Elevii de clasa a II-a vor fi nevoiti sa invete elemente de fizica, precum forta, miscarea, undele si vibratiile, magnetismul si circuitul electric, pe care colegii lor mai mari le invată abia la gimnaziu. Materia a primit insa o denumirea noua – matematica si stiintele naturii.

O alta surpriza pe care oficialii din invatamant o pregatesc pentru elevii de clasa a II-a se refera la introducerea in programa scolara a notiunilor de geografie, fizica, biologie, nutritie si vor invata cum sa previna bolile provocate de germeni.

Mai multe detalii despre schimbările din programa şcolară pe RomâniaTV.net. .
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Anonim

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent