· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Sex pe ulita la 14 ani

Programele TV, internetul, institutia casatoriei care pierde teren, lipsa de educatie si de evenimente cu care adolescentii sa-si umple timpul liber sunt principalii factori care au facut ca varsta primului contact sexual sa fie din ce in ce mai mica. Mai ales in mediul rural.

In ultima perioada au fost tot mai multe cazuri in care fetite de 13-14 ani au devenit mame. Sunt tot mai multi copii care fac copii.

Am ales satul Arsura, judetul Vaslui, pentru un studiu de caz. Este satul in care traieste Ana Maria Barca, fetita care a nascut luna trecuta, inainte de a fi implinit 14 ani.

Daca n-ai prieten, inseamna ca esti proasta
[.]Prietena ei cea mai buna are 13 ani. A fost in aceeasi clasa cu Ana Maria, cea mai tanara mamica a satului. N-are inca prieten, dar ar vrea sa-si faca. Daca n-ai prieten, inseamna ca esti proasta, spune ea. O critica pe Ana Maria ca a facut un copil fara sa aiba sot: E bine sa te mariti, sa-ti faci un rost, dar macar sa implinesti 14 ani. Eu m-as marita in Italia, dar n-am bani de transport.

Pentru un suc si o ciocolata, le duci unde vrei
Fanica are 25 de ani, este din satul Ghermanesti si se declara mare amator de petreceri. De meserie este zidar, iar in timpul liber sta la barul din sat. In zilele de sarbatoare, este nelipsit de la discoteca. A acceptat sa ne povesteasca despre fetele minore cu care se distreaza.
Vin din multe sate, la noi, la discoteca. E muzica buna. Pustoaicele (fetele de 13, 14 sau 15 ani - n.r.) sunt fete frumoase. Daca stii cum sa intri in vorba cu ele, iti faci o prietena. Nu toate sunt usuratice. Sunt si fete cuminti. Dar putine, spune Fanica.
Tanarul macho sustine ca detine niste trucuri prin care poti pacali o fata. Pustoaicele sunt, de multe ori, mai prostute. Daca le dai o ciocolata, un suc sau tigari bune, atunci poti sa le duci unde vrei. Daca nu ai o camera libera undeva, la prieteni, atunci poti sa mergi cu ele si in aer liber, pe camp, unde se nimereste, se lauda Fanica[.]

Generatia fara vise!
Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DASPC) Vaslui este prima institutie care ia cunostinta de situatia minorelor cu probleme generate de precocitatea sexuala. Exista un centru special, in Vaslui, unde se primesc fetele aflate in situatii-limita.

Din pacate, fetele ajung cam tarziu in fata oamenilor competenti si pregatiti temeinic in domeniul lor. Au probleme mari. Chiar daca fata respectiva este primita in familie sau este acceptata de cel cu care a conceput copilul, viata ei va fi grea, iar propriul viitor va fi infrant din start. Asta nu li se spune fetelor si de aici pleaca totul. Educatia este precara.

Cred ca nici ele nu-si fixeaza niciun ideal. Este, cred, generatia fara vise, a precizat Ionel Armeanu, directorul DASPC.Sursa: hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Sex pe ulita la 14 ani" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 3.78
voturi 14


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent