· articole
· intamplari

Sfat pentru mame: Aveti incredere in cei mici, ei stiu exact cat sa manance ..Mamele care isi hranesc bebelusii atunci cand vor ei nu ii rasfata, ci le paveaza drumul catre un stil de viata sanatos, arata un nou studiu.

ro/sites/default/files/styles/w400/public/article/main_images/baby.jpg"/>

Cercetatorii au descoperit ca mamele trebuie sa aiba incredere in copiii lor sa decida cand si cata mancare sa le dea si chiar pot folosi mancarea sa ii aline cand plang.

Ei au aflat ca hranirea la cerere duce la o greutate sanatoasa mai tarziu si este preferabila hranirii programate in cadrul careia mesele sunt stabilite de-a lungul unei zile.

De asemenea, cercetatorii le recomanda mamelor sa evite jocuri sau mancaruri alternative pentru a-i stimula pe copii sa manance.

Bebelusii au abilitatea de a-si regla consumul de mancare, iar mamele sunt sfatuite sa se increada in aceasta capacitate.

In cadrul unui experiment realizat pentru a testa acest lucru, cercetatorii au urmarit 293 de mame si nou-nascutii lor timp de doi ani. Cei hraniti la cerere aveau o greutate mai sanatoasa la 14 luni decat cei hraniti programat.

Text: ecuisine.ro .
Sursa: The Telegraph.
Foto: Shutterstock.
"Sfat pentru mame: Aveti incredere in cei mici, ei stiu exact cat sa manance .." | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre dezvoltare:
Cat si ce vede un bebelus?

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent