· articole
· intamplari

Sfaturi pentru imunizarea naturală a copiilor în sezonul rece

Un copil poate răci de 6 până la 10 ori pe an.

Deși nu-ți poți proteja copilul de toate virusurile și bacteriile din colectivitate, îi poți ajuta organismul pentru a avea o imunitate puternică astfel încât să treacă ușor peste episoadele de răceală.Pune în aplicare următoarele sfaturi medicale și obiceiuri sănătoase pentru creșterea imunității copilului tău:

Oferă-i o alimentație diversificată și cât mai naturală

Medicii îți recomandă să te conduci după conceptul binecunoscut al piramidei alimentare, adaptată vârstei copilului. La baza piramidei stau cerealele, legumele și fructele, după care urmează lactatele, carnea, ouăle și, în cantități moderale, grăsimi sănătoase (unt, ulei de măsline).

Cerealele și legumele trebuie să fie prezente la fiecare masă, sub diverse forme: pâine integrală, paste, orez, legume preparate la abur sau la cuptor, salate proaspete. Pentru a avea o valoare nutritivă ridicată, alege legume cât mai colorate, deoarece ele conțin o gamă largă de vitamine, minerale, antioxidanți. Fructele pot fi incluse la gustări, care pot fi alcătuite din 2-3 tipuri de fructe tăiate cubulețe/felii.

La prânz, supa de pui este ideală atât datorită efectului reconfortant, cât și rolului curativ. Studiile arată că această supă are proprietăți antiinflamatoare și calmante asupra sistemului respirator. La cină, o porție de pește cu legume furnizează proteine și grăsimi de calitate, inclusiv omega 3, cu rol deosebit pentru imunitate.

Cu siguranță, alimentația copilului este un capitol intens dezbătut în comunitățile de mămici. Pentru a afla idei noi de meniuri și rețete sănătoase consultă și tu un astfel de forum mamici.

Apelează cu încredere la farmacia naturii

Consultă un specialist în api-fitoterapie pentru prescrierea unor remedii naturale imunostimulatoare. În cadrul schemei de tratament pot fi incluse preparate homeopatice, gemoterapice (extracte din muguri de plante), produse apicole, vitamina C. Un remediu bun pentru imunitate și pe gustul copiilor ar putea fi limonada cu miere, preparată fie cu suc de lămâie, fie cu suc de portocale.

Asigură-te că micuțul doarme suficient

Dacă este obosit mai tot timpul înseamnă că sistemul său imunitar poate fi incapabil de a luta cu virusurile. Din păcate, o treime dintre copii nu dorm suficient și se află în acest pericol. De la vârsta de 1 an până la vârsta preșcolară, un copil are nevoie de 12 ore de somn pe zi, pentru ca la vârsta școlară să aibă nevoie de 10-11 ore. Așa că ai grijă să doarmă conform recomandărilor de specialitate.
Învață-l să se spele des pe mâini
Majoritatea bolilor infecțioase, inclusiv răcelile, se răspândesc și prin intermediul mâinilor murdare. Așadar, igiena mâinilor este esențială pentru a reduce riscul de contaminare a microbilor. Asigură-te că micuțul se spală corect pe mâini și face acest lucru și la școală sau grădiniță.

Învață-l cum să tușească și să strănute corect

Arată-i copilului cum să strănute sau să tușească la încheietura cotului, fără să ducă mâna la gură. De asemenea, explică-i să-și sufle nasul în batiste de unică folosință și să le arunce la coș, după care să se spele pe mâini.

Păstrează curățenia în casă

Mai ales atunci când o persoană din familie este răcită, trebuie să igienizezi totl foarte bine, pentru a limita posibilitate de răspândire a virusurilor. Acestea pot rezista până la câteva ore pe diferite suprafețe, cești, linguri, prosoape. Acestea nu trebuie folosite la comun.

Menține umiditatea aerului în locuință

Aerul uscat scade rezistența mucoasei respiratorii, fiind mai vulnerabilă în fața virusurilor. Pentru a preveni uscarea mucoasei, utilizează în locuință un aparat pentru umidificarea aerului.

Mai multe informaţii şi subiecte despre sănătate citiţi pe site-urile MamiSiCopilul.ro, Cancer360.ro si SfaturiMedicale.ro - platforme de informare şi educaţie pentru sănătate dezvoltate de GTS Solution.

Despre GTS Solution

GTS Solution este unul dintre principalii furnizori de servicii şi soluţii pentru piaţa farmaceutică din România.

Misiunea GTS Solution este de a contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a stării de sănătate a pacienţilor, prin promovarea unor produse farmaceutice şi servicii de înaltă calitate.
 
Sursa foto: pixabay.com
.

"Sfaturi pentru imunizarea naturală a copiilor în sezonul rece" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre :
Noua structura a anului scolar 2012-2013 si programul

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent