· articole
· intamplari

Sfaturile din copilarie mai sunt de actualitate?jpg?oh=e94d6f93910bf22de20b7f6c6c3195b9&oe=57E288DE&__gda__=1473519796_6fbe8e647a86fc2234ee6993bef51f69"/>
Două sfaturi pe care le-am auzit în copilărie și pe care, la rândul nostru, le dăm copiilor. Să vedem dacă sunt sau nu corecte (sau, în cazul celui de-al doilea, dacă mai este de actualitate).

Nu sari peste micul dejun!
O afirmație ce poate fi considerată mai degrabă o regulă de aur decât un sfat. Este bine-cunoscut faptul că micul dejun reprezintă masa cea mai importantă a zilei. Nu întâmplător se spune acest lucru. Majoritatea alimentelor ce alcătuiesc prima masă a zilei sunt surse foarte bune de vitamine, în special de calciu și fier, ce tind din păcate, să lipsească tot mai mult din dieta copiilor.

Cu toții știm cât este de greu să respectăm micul dejun în fiecare zi, din cauză că ne grăbim, dar este necesar s-o facem atât pentru noi, cât și pentru cei mici. Există multe soluții rapide pentru un mic dejun sănătos – cerealele cu lapte, fructele, ouăle fierte, pâinea integrală prăjită, sendvișurile și câte și mai câte. Și toate au rolul de a-i da puiului tău (și nu numai lui) energia de care au nevoie de parcursul zilei. Studii recente au arătat că micuții care-și mănâncă zilnic micul dejun au rezultate mai bune la școală. Așadar, această masă trebuie să fie nelipsită din program, indiferent de cât de somnoros sau mofturos se dovedește a fi piciul.

Nu te așeza aproape de televizor că-ți strici ochii
De fapt, se pare că treburile nu stau chiar așa. Mai ales de când nu mai vorbim de televizoarele cu tub, al căror loc a fost luat de plasme, LCD-uri, 3D și alte minuni. Specialiștii în domeniu sunt de părere că micuții nu-și vor strica vederea chiar dacă stau cu nasul lipit de ecranul televizorului. Chiar și așa, nu ar trebui să rămână cu ochișorii fixați mult timp pe imaginile ce se derulează pe TV, ci să-și mute din când în când privirea pe alte obiecte din cameră, pentru a permite ochilor să aibă parte de puțină relaxare. Altfel, se instalează fenomenul numit astenopie, cauzat de încordarea mușchilor ciliari, care ne ajută să ne acomodăm vederea și să privim clar de la orice distanță este nevoie. Astenopia se manifestă printr-o stare de oboseală, senzație de arsură la nivelul ochilor, privire încețoșată și dureri de cap. Așadar, nu-l lăsa pe cel mic la TV fără o altă sursă de lumină, pentru că astfel contrstul dintre luminozitatea ecranului și întunericul din cameră va înrăutăți starea de oboseală a ochilor.

Sursă; revista MAMI; martie 2015, Foto: www.pixabay.com.
"Sfaturile din copilarie mai sunt de actualitate?" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent