· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Sfaturile medicului ginecolog pentru a trata sifilisul

Bolile cu transmitere sexuala sunt extrem de periculoase.Sifilisul este o astfel de boala care, netratata la timp, poate cauza complicatii majore. Aceasta infectie are perioade alternative in care simptomele fie se manifesta, fie nu. Chiar si in timpul perioadelor de latenta (de inactivitate), pacientul este infectat in continuare. Sifilisul este o boala cu transmitere sexuala a carui simptomatologie evolueaza pe parcursul a trei stadii.
Sifilisul este o boala infectioasa, transmisa sexual, cu evolutie de la subacut la cronic, provocata de o bacterie - Treponema pallidum. In lipsa tratamentului aceasta boala evolueaza de la stadiul primar la cel secundar (ambele infectioase) si apoi la cel tertiar. Boala este sistemica de la inceput, adica odata ce este inoculata spirocheta ea ajunge in sistemul limfatic si cel sanguin. Perioada de incubatie de la contactul inoculant la aparitia leziunii primare este de circa 21 de zile (cu limite extreme intre 10 si 90 de zile).
Clinic se observa aparitia unei papule nedureroase, care se ulcereaza treptat, devenind un crater cu baza curata si margini indurate. Aceasta leziune persista 2-6 saptamani, dupa care se vindeca spontan. Apare si adenopatia nedureroasa, adica cresterea in volum a ganglionilor. Sancrul sifilitic poate fi uni sau multiplu, a declarat pentru RTV.NET medicul ginecolog Andreea Ruxandra Albu.

Afla pe RTV.NET care sunt simptomele sifilisului.

"Stiri: Stiri: Sfaturile medicului ginecolog pentru a trata sifilisul" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent