· articole
· intamplari

Sfaturi pentru a-ti ajuta primul copil sa se adapteze nou-nascutuluipng"/>
Acum, primul tau copil va fi cuprins de emotii puternice, de la gelozie si pana la resentimente fata de noul ”intrus”. Daca inainte toata atentia era indreptata catre el, acum, o data cu al doilea copil, lucrurile au fost impartite.

Copiii mici se afla in imposibilitatea de a-si verbaliza sentimentele si aleg sa aiba comportamente daunatoare: isi sug degetul, uita de regulile stabilite si de bunele maniere, refuza sa manance sau sunt nervosi, toate facute intr-un efort de a-ti capta cat mai mult atentia.

Situatia aceasta nu dureaza mult si cu putina pregatire il poti ajuta pe primul tau copil sa accepte pe cineva strain.
• Explica-i rolul important pe care il are un frate mai mare si implica-l in activitatile necesare cresterii noului copil.
• Lasa-l sa te ajute sa alegi articolele pentru camera noului copil.
• Gaseste un cadou potrivit, care sa il ajute sa petreaca mai mult timp cu fratiorul: o carte de povesti, o jucarie, sau un scaun special in care poti sa stai chiar tu impreuna cu cei doi copii.
• Poti organiza o iesire doar pentru tine si copilul tau mai mare. Acest lucru poate fi o plimbare prin parc in care ii poti citi povesti, care sa il ajute sa inteleaga ce se intampla in familie. Exista carti special scrise pentru cei mici si care ii pot ajuta in acest sens.
• Trebuie sa ii explici la ce sa se astepte cand va sosi al doilea copil: ca el plange, doarme, are nevoie de schimbari de scutece frecvent. Asigura-l ca, desi noul micut iti va ocupa destul de mult timp, el nu va pierde dragostea pe care i-o porti.
• Pe de alta parte, acest moment nu este potrivit pentru a face schimbari in viata primului tau copil. Evita sa faci trecerea de la biberon la cana, sa il inveti pe olita sau sa il inscrii la un program care sa il tina departe de tine. Este bine sa il ai cat mai aproape, ca sa se simta implicat in toate activitatile.

Sursa: KidsHealth.org
Text: Andreea Voitchevici.
"Sfaturi pentru a-ti ajuta primul copil sa se adapteze nou-nascutului" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent