· articole
· intamplari

pampers: pampers: Sfaturi pentru o piele curata si sanatoasaŞtiai că bebeluşul tău simte când pielea este curată și sănătoasă, iar asta îl face mai relaxat? Urmează sfaturile noastre pentru ca micuțul tău să înceapă să descopere lumea sănătos și fericit!


Acordă o atenţie deosebită băiţei!
Esențial pentru o piele sănătoasă este baia zilnică a celui mic, indiferent de anotimp.

Temperatura apei va fi de 35-36 grade Celsius și se va măsura subiectiv cu cotul sau cu un termometru special, în timp ce temperatura camerei de baie va fi între 24-25 grade Celsius.
În cădiță se pune mai întâi apa rece și apoi apa caldă și se amestecă bine. Nu se va adăuga apă în cădiță atâta timp cât cel mic se află în ea. Adâncimea apei trebuie să fie de maximum 10 cm, să acopere jumătate din corpul copilașului, care va fi susținut permanent de mâna mamei. Sub capul bebelușului se va așeza un prosop împăturit, pentru a-l ține astfel deasupra apei.
Pentru început, se spală fața, ochii, urechile și gâtul și ulterior capul și restul corpului. După baie, bebelușul va fi șters cu grijă cu un prosop moale și curat, acordând atenție pliurilor, urechilor, după care se pot aplica cremele și uleiurile speciale de îngrijire a pielii pentru copii.

Ai grijă ce produse de îngrijire a pielii folosești pentru bebeluș!
Este necesar ca produsele pentru bebeluși (laptele de corp, crema, săpunul, șamponul) să fie create sub control medical, hipoalergenice, cu pH similar pielii, să nu conțină coloranți (parabeni) sau parfumuri și să fie testate dermatologic.

Alege cu grijă hăinuțele celui mic!
Pentru a proteja pielea micuțul tău de factori iritanți, alege hăinuțe din bumbac! Acestea trebuie spălate și clătite foarte bine, evitând folosirea detergențior puternici sau a balsamurilor de rufe.

Protejează pielea celui mic de temperaturi nepotrivite!
Pielea bebelușilor este albă și sensibilă la radiațiile ultraviolete.
De aceea ea trebuie protejată, evitând până la 1 an expunerea directă la soare. În timpul verii, razele solare directe pot provoca hipertermia solară, arsura pielii sau insolația. Se recomanda astfel folosirea loțiunilor pentru protecție solară, cu factor de protectie (SPF) peste 30, cu evitarea expunerii la soare în intervalul 10 -17 . În timpul verii, se indică acoperirea capului cu o pălăriuță pentru prevenirea insolației (care se manifestă prin vărsături, febră, roșeața pielii) și purtarea unor haine de culoare deschisă, din bumbac. Datorită imaturității funcționale ale pielii, bebelușul nu își reglează în mod eficient temperatura și reacționează exagerat la frig sau cald.

În timpul iernii, se recomandă o îmbrăcăminte adecvată, călduroasă, cu protejarea extremităților (căciulă, mănuși, încălțări călduroase sau șosete). Bebelușul este îmbrăcat adecvat dacă mânuțele și piciorușele îi sunt calde. Modificările bruște de temperatură (căldura uscată din casă și vântul rece de afară) determină uscarea pielii. Totodată, soarele și zăpada (care are capacitatea de a reflecta razele soarelui) pot provoca arsuri solare. De aceea se recomandă protecția feței de frig și vânt prin aplicarea unei creme hidratante, adecvată vârstei, cu factor de protecție ridicat.

Fii mereu pregătită cu șervețele umede!
Folosirea serveţelelor umede Pampers Sensitive îi va da oricărei mămici oportunitatea de a-i oferi copilașului său protecţia şi îngrijirea pielii de care are nevoie. Acestea sunt testate dermatologic și conțin o loțiune specială care ajută la restabilirea nivelului natural al pH-ului, acționând ca un strat protector pentru piele.

Oferă o protecție de 5 stele pielii bebelușului tău!
Noul Pampers Premium Care, recomandat de Societatea Română de Pediatrie, oferă o protecţie de cinci stele pielii fragile a bebeluşului, pentru ca acesta să crească sănătos și fericit, benefiind de cea mai bună îngrijire
Cele 5 beneficii ale protecției de 5 stele se referă la:

Ultra protecție împotriva umezelii: cel mai subțire scutec super-absorbant de la Pampers a fost creat de specialiști cu ajutorul tehnologiei superioare Dry Max pentru a-i asigura celui mic până la 12 ore de protecție împotriva umezelii. Datorită stratului din gel super-absorbant Dry Max, umezeala este reținută în interior, departe de pielea bebelușului, care rămâne astfel uscată și sănătoasă.

Ultra fixare: Pentru o fixare pe cât de sigură, pe atât de confortabilă, noul Pampers Premium Care dispune de un sistem flexibil de prindere, disponibil pentru toate mărimile, oferindu-i copilului libertate de mişcare şi protecţie în acelaşi timp.

Ultra îngrijire: Noul Premium Care are toate elementele necesare pentru a păstra pielea bebelușului uscată și curată: strat exterior ce lasă pielea să respire și loțiune specială din Aloe Vera cu efect hidratant și protector (mărimile 1-5), precum și un sistem unic de absorbție a scaunelor moi (mărimile 1-3).

Ultra subțire: Noul Premium Care a fost creat cu ajutorul tehnologiei inovatoare Dry Max. Aceasta permite o distribuire optimă a gelului super-absorbant din interior, astfel încât scutecul Premium Care să fie cu până la 20% mai subțire și mai confortabil, dar la fel de eficient în protejarea pielii bebelușului.

Ultra confort: Cu noul Pampers Premium Care, pielea atât de fragilă a micuțului se va simți cel mai bine. Materialul moale ca bumbacul este plăcut la atingere, în timp ce stratul exterior, acum și mai catifelat, protejează cu delicatețe zona acoperită de scutec.

Profită de orice moment petrecut alături de cel mic! Bucurați-vă împreună de clipele minunate în care sunteți aproape unul de celălalt!
Orice secundă petrecută împreună reprezintă un moment de bucurie. Atunci când îi schimbi scutecul:
1. Cântă-i micuţului tău.
2. Lasă-l să ţină un scutec în mânuţă.
3. Sau o hârtiuţă pe care o poate rupe.
4. Dă-i o jucărie zornăitoare
5. Lasă-l să se joace cu jucării care-l fac să râdă.
6. Pregăteşte toate lucrurile de care ai nevoie înainte să îi schimbi scutecul.
7. Ascultă împreună cu el muzică veselă.
8. Vorbeşte-i şi alintă-l.
9. Pentru a-l încânta pe cel mic, oferă-i o mini-sesiune de masaj la picioruşe, pe care să o închei cu un gâdilat :)
Îi va plăcea la nebunie!

Pentru informații legate de dezvoltarea și îngrijirea micuțului tău, intră pe pampers.ro sau pe pagina de facebook Lumea mamicilor, la secțiunea “Întreabă experții“ : aici
Medicul pediatru Roxana Rusu Pușcă și psihologul Cristiana Haica te așteaptă oricând cu sfaturi pentru tine și îngerașul tău.
.

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre igiena:
Raceala si Gripa

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent