· articole
· intamplari

Sibiu - singurul oras din Romania cotat cu 3 stele in ghidul turistic MichelinGhidul Verde Michelin este un ghid turistic independent, care apare de mai bine de 100 de ani. In editia Ghidului Michelin pentru Romania, municipiul Sibiu a primit trei stele, cel mai inalt calificativ in clasificarile Michelin.

us/img684/2790/newimagexx.jpg"/>

Ghidul Verde Michelin este un ghid turistic independent, care apare de mai bine de 100 de ani. In editia Ghidului Michelin pentru Romania, municipiul Sibiu a primit trei stele, cel mai inalt calificativ in clasificarile Michelin.

“O stea inseamna ca merita sa te abati putin din drum ca sa vezi locul respectiv, doua stele inseamna ca e bine sa te abati din drum, iar trei stele inseamna o locatie care trebuie neaparat vazuta, explica Klaus Iohannis, primarul Sibiului.El a prezentat jurnalistilor Ghidul Verde Michelin intr-o conferinta de presa, anuntand ca Sibiul este singurul oras din Romania care a primit trei stele. “Cel mai mult imi place la acest ghid ca este independent. Daca imi planific un concediu, incerc sa imi cumpar ghidul si locul in care ajung e chiar asa cum e descris, a declarat Iohannis.

Sibiul este prezentat in 13 pagini, expertii Michelin afirmand: Este greu sa nu te lasi cucerit de farmecul acestui baroc, a carui frumusete a facut ca orasul sa fie desemnat Capitala Culturala Europeana in 2007.

Pe langa Sibiu, alte sapte obiective turistice din Romania au primit punctaj maxim din partea Michelin: manastirile din Bucovina, Maramuresul, Transfagarasanul, Delta Dunarii, Dragomirna, Horezu si Prejmerul.

Ghidul Michelin pentru Romania a fost lansat in 26 mai 2011, la Bucuresti, in cadrul Targului de Carte Bookfest. Are 360 de pagini si include 22 de harti, 400 adrese de locuri de cazare si restaurante si 160 de fotografii.

Articol exclusiv online
Text: Anita Stroescu
Sursa: Mediafax .
Foto: www.shutterstock.com
.
"Sibiu - singurul oras din Romania cotat cu 3 stele in ghidul turistic Michelin" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre de pretutindeni:
Cele mai frumoase ghicitori pentru copii

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent