· articole
· intamplari

Siguranta copiilor in apajpg?width=545"/>

Vara, apa poate fi un prieten al copiilor, dar poate aduce si foarte multe necazuri.
Fie ca mergeti la mare sau la piscina, copilul nu trebui scapat din privire nici macar o secunda, chiar daca stie sa inoate.

* Pe plaja, copilul trebuie sa fie mereu supravegheat, deoarece se poate pierde foarte usor in multime. Fii cu ochii pe micut cand este in apropierea apei, chiar daca este prezent si un salvamar.

* Chiar daca micutul stie sa inoate, nu-l lasa sa se scufunde decat daca apa este adanca de un metru si jumatate si daca este prezent si un adult.

* Daca ai casa piscina, aceasta ar trebui sa fie ingradita pe toate cele patru parti. Gardul ar trebui sa fie de cel putin 1,50 m inaltime si sa aiba o incuietoare sigura la poarta. Astfel vei fi sigura ca prichindelul curios nu va ajunge in preajma piscinei.

* Nu te baza baza pe alarmele din piscina, deoarece acestea pornesc de-abia atunci cand copilul este in piscina, iar uneori poate fi prea tarziu.

Un mai bun sistem de atentionare ar fi o alarma pusa la poarta piscinei.

Lectiile de inot
Contrar aparentelor, lectiile de inot la o varsta frageda (bebelusi, copiii pana la 3 ani si prescolari) nu ii apara pe micuti de incul in cada, in piscine, bazine, lacuri sau rauri.

De obicei, copiii pana la 5 ani nu au destula putere si coordonare in miscari, chiar si cu lectii de specialitate, pentru a sta la suprafata sau a inota suficient incat sa nu mai fie in pericol. Lectiile de inot dimpotriva pot chiar mari riscul de inec pentru ca le dau parintilor si copiilor un sentiment fals de siguranta in apa.

Articol exclusiv online, mami.ro.
"Siguranta copiilor in apa" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre incotro?:
10 idei de cadouri pentru ziua mamei

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent