· articole
· intamplari

Siguranta copilului la piscine. Pericolul ineculuipng?width=220&height=146"/>
Vacanta de vara este o mare bucurie pentru orice copil, insa o data cu sosirea anotimpului cald vin si anumite riscuri “de sezon”. In Statele Unite, inotul este una din cauzele principale ale decesurilor accidentale in randul copiilor cu varste sub 15 ani, clasandu-se imediat dupa accidentele auto.

Inotul este pentru multi copii una dintre activitatile recreative preferate, dar si o grija in plus pentru parinti, care trebuie sa acorde o atentie sporita pentru a preveni in acest fel orice tip de incidente. Asa ca, de ce sa nu luam masuri in plus de precautie si sa ne bucuram linistiti de vara, soare si apa alaturi de copiii nostri?

Reguli generale
Regulile privind siguranta copilului in apa difera de la o varsta la alta. Pentru copiii care nu au invatat inca sa mearga, este nevoie de prezenta unui adult in piscina, in imediata apropiere a lor, care sa le poata oferi atat un suport fizic, cat si sa le inlature o eventuala senzatie de teama in legatura cu apa.

Pentru copiii de peste 4 ani, care au si ceva “experienta” cu apa, este nevoie de o supraveghere constanta din partea unui adult, care sa isi concentreze atentia strict asupra lor, fara a se implica in alte activitati, precum vorbitul la telefon, cititul revistelor sau orice alta ocupatie care ii poate distrage atentia.

Inscrierea la cursuri specializate de inot
Una din solutiile prevenirii inecului este inscrierea copilului la cursuri de inot. Desigur, aceste cursuri variaza de la un copil la altul in functie de anumiti factori. Primul dintre acestia este varsta. Asociatia Americana de Pediatrie, spre exemplu, se pronunta impotriva urmarii cursurilor de inot de catre copiii intre 1 si 4 ani.

Alti factori de care un parinte trebuie sa tina seama atunci cand isi inscrie copilul la inot este starea de sanatate a acestuia, sensibilitatea la apa din bazin, dar si conditia fizica si maturitatea emotionala a copilului.

Cea mai buna metoda de a-ti tine copilul in siguranta - supraveghere constanta
Fie ca va aflati la mare sau la piscina, copilul trebuie supravegheat intotdeauna de catre un adult in timp ce se afla in apa. In cazul in care aceasta responsabilitate este desemnata altcuiva, persoana in cauza trebuie instruita cu privire la modul de supraveghere, timpul pe care copilul il poate petrece inotand si alte dispozitii pe care parintii doresc sa le mentioneze.

Reguli pentru piscina de acasa
Daca aveti o piscina in curte, instituiti in familie anumite reguli si asigurati-va ca acestea sa fie respectate in permanenta:
- evitati ca jucariile sa fie lasate in apropierea piscinei
- tineti departe de piscina bicicletele, tricicletele sau rolele cu care copilul dvs. se joaca
- indepartati orice aparatura electrica din preajma piscinei
- interziceti alergatul pe marginea piscinei
- interziceti sariturile in piscina daca aceasta nu este suficient de adanca
- pastrati o trusa de prim-ajutor in apropierea piscinei

Text: Evelina Vranceanu.
"Siguranta copilului la piscine. Pericolul inecului" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Apa este cea mai importanta substanta nutritiva pentru organism, si nu numai ca alcatuieste 65-75% din greutatea totala a corpului, dar este si responsabila pentru buna functionarea a acestuia. Apa protejeaza tesuturile, incheieturile si coloana vertebrala, ajuta organismul sa elimine toxinele, ajuta digestia iar creierul este 90% apa. Tu ce apa bei? Cauta-ma si iti pot spune cum sa scapi de caratul sticlelor de apa plata, care este la fel de nesigura ca cea de robinet, cum sa le oferi copiilor si familiei tale apa pura microbiologica la tine acasa.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Cabinetul parinti.com

Magazin de jucarii
Articolul cel mai citit despre joaca:
Activitati pentru copii

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent