· articole
· intamplari

Simțul umorului la copil. Manifestari neobisnuite
Știe să pronunțe cuvintele corect, dar, din senin, începe să se prostească și să le stâlcească.

Înlocuiește cuvintele dintr-o propoziție sau dintr-o poezie pe care o cunoaște foarte bine. Tu intervii imediat, iar apoi el râde și-ți spune satisfăcut: "glumeam, mami!".

Începe să vorbească precum un bebeluș, să spună "l" în loc de "r", se preface că ar fi uitat părți din poezia lui preferată și compune ceva în loc sau te întreabă: "Cum mai e, mami, că am uitat?" Sau îți spune că a mâncat carne de dinozaur ori alte minunății și apoi te anunță: "Te-am păcălit!!!" Te-ai gândit că micuțul tău are de fapt simțul umorului?

Chiar dacă ai multe lucruri de rezolvat și ești mereu prinsă de o grămadă de treburi, încearcă să-ți păstrezi simțul umorului, să surprinzi și să te amuzi de mici glume ale copilului tău. Ele nu sunt făcute cu scopul de a fi sancționate sau corectate și nici nu trebuie să te îngrijorezi că cel mic este mincinos. Doar glumește cu tine!

Dacă ești optimistă, glumeață și te joci zilnic cu copilul tău să știi că-i faci un mare bine și îl ajuți să-și dezvolte, la rândul lui, simțul umorului. Fii deschisă, jucăușă, râzi, arată-ți entuziasmul! Răspunde-i la glume, chiar dacă acestea se repetă (pentru că vede că au succes, el le va repeta – "poate că își pune pentru a nu știu câta oară chiloțeii în cap în loc de căciuliță, dar pentru el/ ea gestul ăsta rămâne extreme de amuzant", se spune pe kidshealth.org).

Intra tati in scena. Activitati pe care le poti face cu copilul tau

Cum se poate manifesta simțul umorului la copil

Se preface că este cățel, pisică, latră, miaună, umblă după tine prin casă ca un animal.
Își schimbă numele – poate fi un personaj preferat sau un nume inventat.
Inventează cuvinte, poezii, întâmplări.

Dar puteți să glumiți și împreună: să citiți o poveste într-un fel amuzant, schimbându-vă vocile, prostindu-vă sau să desenați ceva haios – un câine cu cap de leu, de pildă.

Foto: 123RF, Autor: Adina Gruia.

"Simțul umorului la copil. Manifestari neobisnuite" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent