· articole
· intamplari

Simturile copilului. Gustul si simtul tactil la copilul micjpg?oh=0f873020e7b839295d2432b0ce02f7dd&oe=5722ADDD&__gda__=1466959447_9db1b13b2ec0c4df20682bfcb441cce6"/>
Simțurile copilului sunt în continuă dezvoltare. Află cum evoluează gustul și simțul tactil în primii doi ani de viață și cum îți poți ajuta puiul.

Când va învăța să vorbească, copilul îți va spune ce gusturi și mâncăruri preferă și care nu-i sunt pe plac. Până atunci însă, dacă nu îi place un fel de mâncare, pur și simplu va refuza să-l mănânce. Dar nu te descuraja dacă celui mic nu-i place un tip de mâncare de prima dată când i-o oferi. Studiile arată că poate fi nevoie de mai multe încercări până copilul acceptă un aliment nou. Tu asigură-te că-i oferi multe ocazii de a încerca lucruri noi de mâncat și s-ar putea să fii surprinsă la un moment dat!

Important
Ajută-l să recunoască și să pună pe categorii gusturile, descriindu-i ce este acru, dulce sărat etc atunci când sunteți acasă, la masă.

Joc pentru antrenarea auzului fonematic

Simțul tactil
1. Contactul uman. Deși copiii mici par să fie preocupați de alte lucruri decât îmbrățisări și dovezi de afcețiune, acestea reprezintă o parte necesară în viața lor. Copilul tău simte și înțelege foarte multe lucruri, dar are nevoie să se simtă iubit și în sigiranță. Nu pierde nici o ocazie să-i arăți asta.

2. Degețele neastâmpărate. Nu uita că degețelele lui micuțe se pot strecura peste tot la această vârstă. Poate că deja ți-ai instalat protecții prin casă împotriva diveselor accidentări și ești liniștită în această privință, dar încearcă să vezi lucrurile și prisma năzdrăvanului tău și pune orice obiect care poate fi periculos la loc sigur. Așa îți poți încuraja copilul să experimenteze, să atingă tot ce dorește și să-și satisfacă curiozitățile în siguranță.

Cat si ce vede un bebelus

Important
Copilul începe și să-și folosească mâinile pentru a gesticula, pentru a arăta frustrare sau pentru a cere atenție, așa că nu trebuie să fii surprinsă dacă cel mic începe să lovească. Învață-l că mânuțele nu sunt pentru lovit și distrage-i atenția dându-i altceva de făcut cu ele (în plus, în acest fel va înțelege și mai bine la ce sunt utile mânuțele).

Foto: www.pixabay.com,
Sursă material: KidsHealth.org,
Adaptare: Adina Gruia

.
"Simturile copilului. Gustul si simtul tactil la copilul mic" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent