· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Sindromul Navodari: tabere scolare fara autorizare

Incepand cu duminica seara, 45 dintre copiii cazati in tabara de la Navodari si 12 profesori si mai multi insotitori au fost internati la Spitalul de Boli Infectioase din Constanta cu diagnosticul toxiinfectie alimentara. In urma scandalului declansat, autoritatile au decis sa demareze un control la tabara de la Navodari. Cantina in care au mancat copiii a fost inchisa pentru 24 de ore.

Articol integral Hotnews:
hotnews.ro/articol_na_78026-47-de-copii-din-tabara-de-la-Navodari-au-fost-internati-cu-toxiinfectie-alimentara.htm"> 72 de persoane din tabara de la Navodari au fost internate cu toxiinfectie alimentara

Potrivit autoritatilor sanitar-veterinare din Constanta, cauza probabila a imbolnavirii a aproape 90 de persoane in tabara de la Navodari este bacteria salmonella de tip B. Realitatea TV citeaza medici constanteni care afirma ca bacteria a fost prezenta in carnea de pui servita in tabara la pranzul si cina din 7 iulie. Cantina Delfinul de la Navodari va fi inchisa. In tabara mai sunt 784 de copii.

Articol integral Hotnews: 28 dintre copiii de la Navodari, confirmati cu salmonella

Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu a anuntat miercuri dupa-masa ca guvernul a decis suspendarea integrala a activitatii taberei de scolari de la Navodari. Potrivit ministrului, au fost inregistrate 121 de cazuri de toxiinfectie alimentara, in perioada 8-10 iulie, din care 18 au preferat sa se trateze fara a fi internati. Cercetarile au relevat faptul ca imbolnavirile au fost cauzate de cinci angajati ai taberei, purtatori de salmonela. Daca administratorii taberei vor dori redeschiderea ei, vor trebui sa ceara din nou autorizarea.Update: Televiziunile au transmis aseara si in cursul diminetii de joi imagini cu mitingul de protest al elevilor din tabara. Ei refuza sa plece acasa, iar profesorii insotitori, cu atat mai mult. Ministerul face apel la parinti sa-si recupereze odraslele.

Articol integral Hotnews: Tabara Navodari a fost inchisa de Guvern. Copiii protesteaza, indemnati de profesori

Autoritatea Nationala pentru Tineret a acreditat de tabere de stat si 25 private. Cu toate acestea, mai multi agenti economici functioneaza in regim de tabara si fara avizele necesare. Asa s-a intamplat la Navodari, care este acreditata de autoritati sa functioneze, insa numai pentru o parte a sa.
„Accidentul”, care a provocat infectarea cu salmonella a peste 100 de persoane, s-a petrecut intr-o zona a taberei pentru care nu se cerusera avizele necesare.
Joi, ministrul Sanatatii a cerut Autoritatilor de Sanatate Publica sa reevalueze toate unitatile care functioneaza in regim de tabara de elevi si studenti.

Articol integral Hotnews: Sindromul Navodari: tabere scolare fara autorizare.
"Stiri: Stiri: Sindromul Navodari: tabere scolare fara autorizare" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 1.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent