· articole
· intamplari

Sistemul de educație finlandez renunta la materiile scolare
Deși sistemul de educație finlandez este considerat unul dintre cele mai performante din lume, autoritățile nu s-au culcat pe-o ureche și au decis să revoluționeze sistemul de învățământ!

Oficialii danezi doresc să elimine disciplinele (materiile) din programa școlară.

Astfel că nu vor mai exista ore de matematică, fizică, literatură, istorie sau geografie. Sau cel puțin sub forma pe care o cunoaștem în prezent.

În loc de materii individuale, elevii vor învăța într-un format interdisciplinar. De exemplu, Al Doilea Război Mondial va fi studiat din perspectivă istorică, geografică, dar și matematică. Sau, într-un curs precum "Să lucrăm într-o cafenea", ei vor dobândi o serie de cunoștințe de limba engleză, economie și abilități de comunicare.

Predarea integrată. Cum va învăța copilul tău la școală

Conducerea departamentului de educație de la Helsinki și-a justificat decizia în felul următor: "Sunt școli în care se mai predă după metoda tradițională, care a reprezentat un beneficiu la începutul anilor 1900, dar nevoile nu mai sunt același, trebuie să ne adaptăm secolului 21."

Orele nu se vor mai desfășura ca până acum, deoarece elevii nu vor mai sta în bănci, așteptând permisiunea profesorului pentru a răspunde, ci vor lucra împreună, în grupuri restrânse, pentru a găsi soluțiile.

Sistemul de învățământ finlandez încurajează lucrul în colectiv nu doar la nivel de elevi, de aceea modificările vizează și profesorii. Prin acestă reformă școlară care pune accentul pe interdisciplinaritate, profesorii de la materii diferite vor trebui să colaboreze mult mai strâns decât până acum.

Se preconizează ca aceste modificări să fie implementate integral până în 2020.

Sursă: Brightside.me, Adaptare: Adina Brânciulescu, Foto: 123RF.

"Sistemul de educație finlandez renunta la materiile scolare" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent