· articole
· intamplari

Soarele - beneficii si pericoleVara inseamna pentru foarte multi dintre noi anotimpul soarelui, al mersului pe plaja, la pescuit sau la padure cu prietenii.

Expunerile indelungate insa pot transforma soarele dintr-un prieten foarte bun intr-un dusman de temut. Razele ultraviolete, o componenta a radiatiei solare, distrug numerosi microbi, de la bacterii periculoase pana la ciuperci sau eczeme corporale, informeaza Associatedcontent.com, citat de ziare.

com.

Soarele care patrunde in fiecare camera are rolul de a purifica aerul si a elimina microbii. La nivelul pielii, razele de soare stimuleaza circulatia sangelui. De asemenea, expunerile moderate la soare au efect benefic si asupra respiratiei si a glandelor salivare, pancreasului sau hipofizei. Expunerea solara poate avea insa si consecinte daunatoare asupra organismului.

Cele mai frecvente efecte nocive ale expunerii solare excesive sunt dezhidratarea si lesinul in forma sa cea mai pacatoasa, sub forma unui atac de cord sau cerebral. Daca prima poate avea efecte negative majore asupra organismului intr-un termen lung, al doilea poate avea urmari fatale imediate.

Citeste articolul integral pe newsreport.ro

.

"Soarele - beneficii si pericole" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent