· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Soia si graviditatea

Autor: Sotul_lui_Geranium
data publicarii: 27.02.06
Soia nu face bine gravidelor
Produsele din soia nu sunt recomandate gravidelor, deoarece contin niste substante numite izoflavone, care pot influenta negativ dezvoltarea creierului fatului. De asemenea, ele pot stopa dezvoltarea sistemului endocrin. Din acelasi motiv, soia este interzisa in alimentatia copiilor sub trei ani, deoarece poate avea efecte nedorite asupra dezvoltarii glandei tiroide. Aspecte pozitive: in general, soia este ideala pentru vegetarieni, datorita continutului sau bogat in proteine integrale, care suplinesc absenta produselor de origine animala.

De asemenea, contine elemente importante pentru buna functionare a organismului, printre care fosfor, calciu, magneziu, sodiu. In plus, contine de sapte ori mai mult magneziu decat painea din grau. Mai mult, soia stabilizeaza insulina din sange, regleaza functiile intestinale si scade riscul aparitiei cancerului.

"Stiri: Stiri: Soia si graviditatea" | cont nou | 2 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
30.03.06 16:59: nicolei
Tzz... pai nu prea-mi vine sa cred. Soia si izoflavonele sunt consumate in cantitati mari in Asia (sau cel putin cantitati mai mari decit in EUropa). Si nu cred ca exista statistici care sa confirme ca nou-nascutii asiatici au probleme deoarece mamicile lor maninca prea multa soja (sau produse derivate). Efectele pozitive sunt cu mult mai bine documentate si credibile ;)
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Sotul_lui_Geranium

Evaluare
scor mediu 3.45
voturi 11


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent