· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Sondaj online: Utilizarea Internet-ului de catre minori

Rezultatele sondajului online realizat de catre Asociatia pentru Tehnologie si Internet (APTI) in perioada 27 februarie – 10 martie 2006 legat de activitatile copiilor pe Internet, in vederea evidentierii aspectelor pozitive si negative ale accesului minorilor la Internet, poate fi citit pe site-ul APTI incepand din data de 7-8 martie 2006, dupa prezentarea din cadrul mesei rotunde ”Siguranta Online a Copiilor”, organizat impreuna cu firma Microsoft pe data de 17 martie.Sondajul a aratat printre altele ca:- Multi dintre copii petrec o perioada destul de lunga pe Internet, unii chiar mai mult de 4 ore pe zi (cam 25%)- Serviciile cel mai mult folosite sunt cele de tip Instant Messenger, e-mail si web iar site-urile cele mai accesate sunt cele cu muzica, urmate de cele cu jocuri si legate de hobby-uri dar si cele informative/educationale- Nu exista o reala comunicare intre parinti si copiii in legatura cu ceea ce acceseaza copiii pe Internet si nu exista un control eficient. 20% dintre copii au afirmat ca au dezvaluit pe Internet date personale.- Procentul de 65% dintre parintii care au raspuns la chestionar care nu stiu sau nu pun in practica restrictii (fie si educative) cu privire la accesarea Internetului – este unul deosebit de ingrijorator care ar trebui sa atraga atentia asupra lipsei de informare din acest domeniu.

Pentru orice informatii suplimentare legate de Asociatia pentru Tehnologie si Internet - APTI, puteti accesa site-ul asociatiei www.apti.ro . (apti)
Sursa: http://www.atitudinea.ro/articole/Reportaj/Sondaj+online:+Utilizarea+Internet-ului+de+catre+minori.

"Stiri: Stiri: Sondaj online: Utilizarea Internet-ului de catre minori" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
28.12.06 21:51: consilier
sunt de acord ca pustii sa stea pe net, dar nu prea mult, o ora dim si o ora seara. si mie imi place netul, asa am descoperit minunatul site parinti . com si altele. in viitor scolile vor face lectii pe net, fiecare elev va sta in fata unui comp care-i va da lectia sa o invete in pasi mici, cand nu stie i se vor da informatii suplimentare, se va asigura progresul continuu al elevilor, tot computerul ii va face si evaluarea care va fi foarte obiectiva. deci computerul este viitorul fie ca vrem sau nu.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent