· articole
· intamplari

Spanacul, sursã importantã de acid folic în timpul sarcinii
Nu neglija consumul de spanac în timpul sarcinii, deoarece acesta conține acid folic, un nutriment extrem de important în dezvoltarea creierului fãtului.Acidul folic este o formã de vitamina B al cãrui rol este de a ajuta la formarea corectã a creierului fãtului și mãduvei spinãrii.

Aportul scãzut de acid folic poate conduce la defecte de tub neural, care la naștere se pot manifesta sub forma unor boli precum spina bifida și anencefalia.

Este recomandat consumul a 600 mcg de acid folic pe zi. O porție de 180 de grame de spanac gãtit conține 262,8 mcg de acid folic, iar 80 de grame de spanac crud conțin 154 mcg. Gãtirea rapidã a spanacului va face ca fierul conținut de acesta sã fie mai ușor absorbit de organism. Ideal este, însã, sã fie consumat în stare crudã.

Sugestie de consum
Adaugã spanac în tocana de legume, cu puțin timp înainte ca aceasta sã fie gata, și vei beneficia de toate nutrimentele conținute de acesta. Foarte gustoasã este și salata din frunze tinere de spanac crud!

Alte surse de acid folic
Alimentatia gravidei trebuie sã mai includã: ficat (750 μg acid folic în 100 g de ficat), vegetale cu frunze verzi (laptuci, 200 μg într-o canã de spanac înghețat, 170 μg într-o canã de frunze de nap), legume (350 μg într-o cana de linte), citrice (109 μg într-o canã de suc de portocale), pâine integralã, ouã, fructe de mare, mazãre și fasole uscatã.

Foto: 123RF, sursã: revista MAMI
.

"Spanacul, sursã importantã de acid folic în timpul sarcinii" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre ce mancam?:
Ce trebuie sa stii despre alimentatie si greutate in sarcina

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent