· articole
· intamplari

Spanacul, sursă importantă de acid folic în timpul sarcinii
Nu neglija consumul de spanac în timpul sarcinii, deoarece acesta conține acid folic, un nutriment extrem de important în dezvoltarea creierului fătului.Acidul folic este o formă de vitamina B al cărui rol este de a ajuta la formarea corectă a creierului fătului și măduvei spinării.

Aportul scăzut de acid folic poate conduce la defecte de tub neural, care la naștere se pot manifesta sub forma unor boli precum spina bifida și anencefalia.

Este recomandat consumul a 600 mcg de acid folic pe zi. O porție de 180 de grame de spanac gătit conține 262,8 mcg de acid folic, iar 80 de grame de spanac crud conțin 154 mcg. Gătirea rapidă a spanacului va face ca fierul conținut de acesta să fie mai ușor absorbit de organism. Ideal este, însă, să fie consumat în stare crudă.

Sugestie de consum
Adaugă spanac în tocana de legume, cu puțin timp înainte ca aceasta să fie gata, și vei beneficia de toate nutrimentele conținute de acesta. Foarte gustoasă este și salata din frunze tinere de spanac crud!

Alte surse de acid folic
Alimentatia gravidei trebuie să mai includă: ficat (750 μg acid folic în 100 g de ficat), vegetale cu frunze verzi (laptuci, 200 μg într-o cană de spanac înghețat, 170 μg într-o cană de frunze de nap), legume (350 μg într-o cana de linte), citrice (109 μg într-o cană de suc de portocale), pâine integrală, ouă, fructe de mare, mazăre și fasole uscată.

Foto: 123RF, sursă: revista MAMI
.

"Spanacul, sursă importantă de acid folic în timpul sarcinii" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre ce mancam?:
Ce trebuie sa stii despre alimentatie si greutate in sarcina

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent