· articole
· intamplari

Sanatate: Sanatate: Săptămâna alăptării în Bucureşti, 10-16 august 2009

Autor: roxanamirela
data publicarii: 08.08.09

În Bucureşti, începând din maternitaţi, majoritatea copiilor primesc lapte praf. Acesta este un substitut pentru laptele matern, folositor pentru cazurile rare în care copilul nu poate fi alăptat. Cu toate acestea, in capitală (şi nu numai), nou-născuţii sunt hrăniţi artificial, în cele mai multe cazuri.
Doar 16% dintre copii cu vârsta între 0 şi 5 luni au fost alăptaţi exclusiv, conform Studiului Sănătăţii Reproducerii din 2004.


Mediana vârstei de înţărcare este de 4 luni, în scădere importantă faţă de un studiu realizat în 1991 (9 luni) - “Statusul nutriţional al copiilor în vârstă de până la 5 ani”, realizat de IOMC, Ministerul Sănătăţii şi UNICEF.
Asociaţia “Naşte cum simţi” trage un semnal de alarma, organizând în perioada 10-16 august 2009, “Săptămâna alăptării în Bucureşti”, un şir de evenimente care îşi propun să promoveze beneficiile alăptării.
De luni până sâmbătă, o echipă de consilieri va fi prezentă în parcurile bucureştene, pentru a oferi mamelor şi gravidelor informaţii şi consiliere pentru alăptare. Iar duminica, 16 august 2009, consilierii vă invita la «Grupul de sprijin pentru alăptare», pentru a discuta despre factorii care influenţeaza negativ alimentaţia naturală a nou-născutului. Scopul proiectului este creşterea procentului de copii alăptaţi in Bucureşti şi, ulterior, în Romania, conform cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sanătăţii, ale UNICEF, ale Ministerului Sănătăţii şi ale IOMC.
Mijloace:Încurajarea gravidelor pentru iniţierea precoce a alăptării, în prima oră de la naştere.Consilierea cuplurilor privind dificultăţile întâlnite în timpul alăptării.Informarea mamelor asupra beneficiilor hrănirii la sân.Informarea despre factorii care pot împiedica o alăptare de succes.Consilierea mamelor în exprimarea sentimentelor şi a nevoilor din timpul perioadei post-natale.
Programul Săptămânii alăptării în Bucureşti - promovare şi consiliere pentru mame şi gravide (intre orele 18 - 20,30):

Luni - parcul Titan
Marţi - parcul Drumul Taberei
Miercuri - parcul Tineretului
Joi- parcul Herăstrău
Vineri - parcul CiÅŸmigiu
Sâmbătă - parcul Kiseleff
Duminică, ora 18 - Grupul de sprijin pentru alăptare, Strada Pretorienilor nr 11 (zona Izvor)

Persoana de contact : Irina Popescu
Telefon :0722 658054 .

"Sanatate: Sanatate: Săptămâna alăptării în Bucureşti, 10-16 august 2009" | cont nou | 7 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
08.08.09 09:41: ralus
super initiativa!ar fi benefica o interventie si prin spitale!
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

E un inceput!Ralus, incet-incet patrundem si pe acolo!Rome, pe viitor ne dorim sa ajungem si in alte orase.Sau se pot constitui astfel de grupuri la initiativa unor mamici, oriunde in tara.Stiu ca exista deja in Galati, Cluj.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

09.08.09 23:53: Loredana023
Foarte fain!!Dar spre exemplu eu as vrea ca in prima ora de viata a copilului meu sa ii dau lapte matern,dar spitalul nu permite decat dupa 4 ore de la nastere.Bine'nteles ca primul lapte care ii intra in stomacel e cel praf,lucru care nu imi convine,dar nu am de ales(politica spitalului).Cred ca ar trebui urmarite si spitalele!
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de roxanamirela

Evaluare
scor mediu 3.4
voturi 5


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent