· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Statul incurajeaza mamele care vor sa faca si cariera

Autor: Onush
data publicarii: 26.11.05
In 2006, circa 75.000 de persoane vor intra sub incidenta Ordonantei de Urgenta privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului. Mamele care au cotizat circa 12 luni la bugetul de stat vor primi o indemnizatie de 800 lei noi.

Noutatea acestei legi consta in faptul ca pana acum, persoanele care beneficiau de indemnizatia de crestere a copilului trebuiau sa fi lucrat minim 10 luni, iar acum este vorba de 12 luni.Daca de la 1 ianuarie 2006, suma primita de mamici este numita indemnizatie si se ridica la 8 milioane lei (in loc de 7.830 lei cat este in prezent), din 2007, va fi vorba de o indemnizatie de 6 milioane lei plus o alocatie de stat de 2 milioane de lei pe luna, suma rezultata fiind tot opt milioane.

Un alt element nou aparut in cadrul legii este cel al stimulentului acordat mamelor care se reintorc la serviciu pana la implinirea varstei de doi ani a copilului. Acest stimulent este in valoare de 3 milioane lei pentru anul 2006, iar din ianuarie 2007 el va fi de un milion de lei. (.) continuare/hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Statul incurajeaza mamele care vor sa faca si cariera" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent