· articole
· intamplari

Stem-Health Unirea, prima banca de celule stem cu depozitare exclusiv în RomaniaCompatibilitatea celulelor stem, folosite în tratarea unor boli precum leucemia şi alte afecţiuni maligne de sânge, poate ajunge până la 100% pentru copilul de la care sunt prelevate
Bucureşti, 13 mai 2009: Stem-Health Unirea anunţă lansarea primei bănci familiale de celule stem din sângele cordonului ombilical cu depozitare în Bucureşti, în cadrul celui mai mare centru de diagnostic şi tratament din ţară, CMU Băneasa. Noua bancă are o capacitate de stocare de 6.000 unităţi, urmând să ajungă la 10.000 până la sfârşitul anului.“Atunci când ne referim la tratarea unor afecţiuni, folosind celule stem, trebuie să luăm în calcul două aspecte majore: Primul este legat de probabilitatea compatibilităţii mostrei prelevate care variază de la 100% pentru copilul de la care au fost prelevate până la 25% pentru fraţi. Procentajul de mai sus, poate scădea dramatic, atingând o compatibilitate de până la 1 la 750.000 în anumite cazuri, atunci când vorbim despre persoane neînrudite. Al doilea aspect este influenţat de durata procesului prin care celulele stem prelevate din cordonul ombilical ajung să fie prelucrate şi păstrate Cu cât acest interval este mai scurt, cu atât viabilitatea celulelor stem este mai mare. Avem marele avantaj de a fi în imediata vecinătate a maternităţii Regina Maria, a mai multor maternităţi din capitală şi la una din cele mai importante intrări în Bucureşti. Aceste două aspecte arată că soluţia ideală era deschiderea unei bănci de celule stem cu o capacitate suficientă pentru a asigura acest proces în întreaga Românie” declară Andreia Valter, Director General Stem-Health Unirea.

“Tehnologia şi know-how-ul folosite de către banca de celule stem provin de la New England Blood Cord (Statele Unite), una dintre cele mai apreciate insitituţii de acest fel la nivel mondial şi Stem-Health Grecia. Toţi biologii din laborator au facut stagii de instruire la banca afiliată din Grecia, Stem-Health Hellas. Aceste aspecte, alături de certificările naţionale şi internaţionale ale partenerilor noştri, sunt garanţii ale faptului că Stem-Health Unirea este cea mai modernă bancă de celule stem din România”, a adăugat dr. Andreia Valter, Director General Stem Health Unirea.

O altă noutate pe care Stem-Health Unirea o aduce pe piaţa locală, este opţiunea “Last-Minute Decision”, care oferă proaspetelor mămici, posibilitatea de a opta pentru prelevarea celulelor stem, chiar înainte de naştere. Pentru realizarea acestui lucru, Stem-Health a dotat o mare parte din maternităţile din Bucureşti cu kituri de prelevare. În cazul în care kitul respectiv nu este disponibil, acesta poate fi livrat în orice locaţie din capitală într-un interval de mai puţin de o oră.

Costul de prelevare, prelucrare şi păstrare pentru o perioadă de 20 de ani a celulelor stem, este de 1.600 de Euro cu posibilităţi diverse de plată pentru familiile interesate. Acestea pot oricând vizita banca de celule stem, personalul nostru specializat este disponibil pentru a oferi detalii şi a explica protocoalele de lucru şi nivelul de calitate oferit.

Despre Stem Health Unirea:

Stem-Health Unirea este cea mai modernă bancă de celule stem din România, fiind prima care oferă facilităţi de depozitare exclusiv în țară şi având o capacitate de stocare de 6.000 de unități de sânge din cordonul ombilical.Parteneriatul între Centrul Medical Unirea și Hygeia Group, Stem-Health Unirea întrunește cele mai înalte standarde din domeniu, printr-un know-how furnizat de New England Cord Blood Bank, Stem-Health Unirea este certificată de Agenţia Naţională de Transplant din România şi va depune dosarul de acreditare internațională de către FACT-NetCord, organizație recunoscută la nivel global, care urmărește atingerea standardelor de calitate și siguranță în domeniu.

Despre Centrul Medical Unirea:

Centrul Medical Unirea a fost fondat în anul 1995 de medicul cardiolog Wargha Enayati şi a atras, la începutul anului 2007, ca acţionar minoritar fondul 3i Plc din Marea Britanie. CMU îşi desfăşoară activitatea în 10 policlinici multidisciplinare în Bucureşti, în decembrie 2008 a deschis primul spital privat de obstetrică-ginecologie – Spitalul Regina Maria şi colaborează cu peste 110 de clinici partenere în ţară. Specializată pe furnizarea de servicii medicale integrate în sistem de arondare companii, CMU a depăşit cifra de 72.000 arondaţi şi este în continuă extindere.

Despre Hygeia International Group

Este o companie cu sediul central în Atena, Grecia şi deţine spitale şi maternităţi în 4 ţări. Spitalul Hygeia a luat naştere în anul 1974 iar cele două maternităţi ale grupului - Mitera şi Leto - gestionează peste 16.000 de naşteri anual. Obiectivul principal al grupului este extinderea şi transformarea acestuia în cel mai mare furnizor de servicii medicale în sud estul Europei.

Transplantul de celule stem:
Celulele stem sunt celulele de bază ale organismului, acestea fiind responsabile de geneza celulelor hematopoetice. Numărul de celule stem la naştere este foarte mare, de aceea, acesta este momentul cel mai potrivit pentru a preleva o mostră, care apoi poate salva viaţa copilului nou-născut sau a unui alt membru al familiei. Prelevarea se face din sângele aflat în cordonul ombilical, procedura fiind scurtă şi nedureroasă.

Primul transplant de celule stem din cordonul ombilical s-a efectuat în anul 1988 la un copil care suferea de anemie aplastică Fanconi. Din acel moment au fost efectuate peste 7.000 de transplanturi, în principal alogene. Terapiile cu celule stem din cordonul ombilical vin să completeze transplantul convenţional, astfel încât, comunitatea ştiinţifică aşteaptă ca transplantul de sânge din cordonul ombilical să devină din ce în ce mai valoros pentru terapii reparatorii ale ţesuturilor. Mai mult, există studii care raportează vindecarea animalelor de laborator suferind de afecţiunile relatate.

"Stem-Health Unirea, prima banca de celule stem cu depozitare exclusiv în Romania" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent