· articole
· intamplari

Strategii diplomatice pentru un copil linistitAgitat pe toata durata unei calatorii cu masina, dimineata te chinui sa il imbraci iar la supermarket nu sta locului? Nu dispera. Cu putina diplomatie si atentie, efectele acestor stari pot fi diminuate sau chiar inlaturate. Iata cateva strategii simple pentru a-l calma pe "agitatul" tau.

IMBRACATUL

Lupta de dimineata cand te chinui sa il imbraci pe cel mic.

Nu ii place cu ce vrei sa il imbraci sau prefera ceva "neconventional".

DE CE? Copilul isi manifesta independenta si, fiind fortat sa stea nemiscat, i se poate parea foarte restrictiv. Si nici nu prea are vreun cuvant de spus in legatura cu ce va purta. Prin urmare e infuriat si frustrat.

SOLUTIA Lasa-l si pe el sa aiba un rol cat de cat in aceasta "actiune". Pe masura ce creste, il poti incuraja sa se imbrace singur. Da-i ocazia sa aleaga ce va purta oferindu-i o varianta simpla: tricoul verde sau cel cu dungi. Ii va da mai multa incredere in el.

Pont: Nu fi nervoasa cand il imbraci. Starea se poate "transmite" si la el!


LA CUMPARATURI

Copiii si cumparaturile, daca nu e vorba de jucarii sau dulciuri, nu prea fac o pereche buna.

DE CE? Supermarketul este locul ideal unde poate explora, insa intervine din partea ta restrictia, si acest lucru ii aduce furie si frustrare. La care se mai adauga plictiseala si faptul ca atentia ta e indreptata spre altceva.

SOLUTIA Mergi la cumparaturi cand cel mic nu e obosit sau ii e foame. Implica-l si pe el: sa aleaga iaurtul care ii place sau sa te ajute sa gasesti sapunul. Ia cu tine cateva jucarii preferate pe care sa i le arati cand da semne de plictiseala. Fa din shopping un joc!

Pont: Fa o lista de cumparaturi inainte de a pleca spre magazin. Vei salva astfel timp.


CALATORII LUNGI CU MASINA

Pot fi simtite ca pe niste torturi si nu e de mirare ca intreaba mereu "Mai avem mult?"

DE CE? Resimte statul in masina, legat de un scaun, ca pe o inchisoare, fara posibilitatea de a se misca prea mult. Mai mult, tu, mai ales daca si conduci, nu ii dai atentie.

SOLUTIA O varianta ar fi sa calatoriti noaptea cand el doarme. Daca nu e posibil, atunci o solutie ar fi sa ii captezi atentia cu povesti si cantece inregistrate, creioane si carti de colorat. Si nu uita ce ii face fericiti pe copii: mancare si suc din belsug!

Pont: Opririle mai dese sunt de ajutor. Se mai poate juca si alerga putin.Nota Articol publicat in revista Mamica de azi.

"Strategii diplomatice pentru un copil linistit" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
28.08.08 09:48: iva
Nu stiu de cate strategii e nevoie pentru ca un copil sa fie linistit, dar eu stiu ca depinde cel mai mult de cat de linistit e copilul......, de personalitatea lui in primul rand si asta se vede inca din burtica.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1.75
voturi 4


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent