· articole
· intamplari

Stres si anxietate scolara. 5 modalitati de a combate aceste probleme0-9/12195911_905486476155094_2025157296524663909_n.jpg?oh=d3ceb3783b9c73d28ceab6ee278d5a4a&oe=5685E83B"/>
Copilul tău se confruntă cu stări de stres și cu anxietate care au legătură cu școala? Iată cum îl poți ajuta să depășească aceste probleme.

Chiar și copiii experimentează stările de stres și de anxietate, școala putând fi una dintre sursele acestora (începutul școlii, teste, concursuri, diverse prezentări etc). În limite normale, stresul îi ajută să se concentreze mai bine și îi motivează. Dar când grijile pe care și le fac devin exagerat de mari - până în punctul în care acestea îi afectează viața socială, personală, rezultatele școlare - ar putea fi vorba chiar de tulburări de anxietate.

Cum poți ajuta copilul care se confruntă cu stres și anxietate școlară

Discută cu învățătorul copilului tău și spune-i că ești interesată să primești de la el un feedback constant. Subliniază că dorești să aveți o comunicare strânsă și vorbește-i de emoțiile și stresul pe care copilul tău le încearcă în zilele cu teste și de alte surse de îngrijorare care îl afectează puternic și de care consideri că învățătorul ar trebui informat.

Un factor de stres poți fi chiar tu. Analizează în ce măsură pui chiar tu presiune pe copil și dacă așteptările tale nu sunt exagerate. În mare parte, stresul și anxietatea apar deoarece copiilor le este teamă să nu-și dezamăgească părinții și încearcă din răsputeri să aibă rezultate pe măsura așteptărilor acestora.

Rutina este importantă Stabilirea și respectarea unor obiceiuri zilnice îl reconfortează pe copilul anxios, care nu apreciază momentele-surpriză, preferând ca zilele să fie previzibile. Stabiliți o rutină de dimineața, apoi a odihnei, a temelor și a momentelor de relaxare.

Ajută-l la teme sau să se pregătească pentru un test la care știi că întâmpină probleme. Însă scopul tău nu este să atingă perfecțiunea - ajută-l, dar nu-i face tu temele, fără greșeli - îndrumă-l, învață-l să se organizeze, explică-i atunci când este cazul.

Discută cu copilul tău, arată-i că-ți pasă de școală și de activitățile pe care le desfășoară acolo. Fă-l să simtă că ceea ce face, mergând zi de zi la școală, este un lucru important pentru tine. În acest fel ești conectată cu viața lui școlară (și nu vorbim doar despre rezultate, ci și despre ceea ce simte vizavi de aceasta, surse de stres, anxietate, bucurii, dezamăgiri).
Foto: Guliver/ Thinkstock
Editor: Adina Gruia
.
"Stres si anxietate scolara. 5 modalitati de a combate aceste probleme" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre comportament:
Comunicarea si relatiile parinti - adolescenti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent