· articole
· intamplari

Strugurii, solutia pentru o sanatate de fierStrugurii, prin continutul ridicat de antioxidanti, sunt solutia pentru o sanatate de fier, un pahar cu suc de struguri pe zi putand inlocui paharul cu vin rosu recomandat tot zilnic.

Strugurii , in special cei rosii, contin resveratrol - un antioxidant ce are un efect mult mai puternic decat unele vitamine sau decat beta-carotenul in intarirea organismului si lupta impotriva bolilor.

Resveratrolul este unul din cei mai puternici antioxidanti cunoscuti pana in momentul de fata. Potrivit statisticilor, resveratrolul, este de patru - cinci ori mai puternic decat beta-carotenul, de 50 de ori mai puternic decat Vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat Vitamina C.Resveratrolul se gaseste, printre altele, in vinul rosu, in afine si in mure .

Concentratia de resveratrol nu este egala la acelasi sortiment de struguri. Continutul de resveratrol difera in functie de locul unde strugurii au fost crescuti - zona cu climat rece sau zona cu climat cald-, dar si de folosirea pesticidelor - fructele organice contin mai mult resveratrol. Expunerea fructelor la o sursa de caldura duce la reducerea drastica a continutului de resveratrol.

Totodata, nu se recomanda indepartarea cojii strugurilor, aceasta continand cea mai mare cantitate de resveratrol. Cum un pahar de vin rosu pe zi este o sursa ideala de resveratrol, cei care nu consuma aceasta bautura o pot inlocui cu succes cu un pahar de suc natural de struguri.

Pe de alta parte, pentru a beneficia de efectele resveratrolului, consumul de alimente bogate in acest antioxidant nu este suficient. Suplimentele alimentare pe baza de resveratrol sunt indicate atat pentru copii, cat si pentru adulti, ele avand indicatii terapeutice multiple.

Sursa : Mediafax.

"Strugurii, solutia pentru o sanatate de fier " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre ce mancam?:
Ce trebuie sa stii despre alimentatie si greutate in sarcina

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent