· articole
· intamplari

Substante care pot da malformatii in sarcinaSimpla ingrijire a plantelor de apartament sau folosirea sprayurilor insecticide ii pot face rau micutului din burtica ta.

Detergentii
De ce? Mirosurile foarte puternice inhalate pot fi cauza unor anomalii congenitale ale copilasului. Pielea nu trebuie sa intre in contact cu substantele chimice foarte puternice care intra in componenta detergentilor.

Ce poti face: Foloseste manusi de cauciuc daca speli hainele manual sau ori de câte ori folosesti solutii de curatare.

Deschide geamurile pentru a asigura o improspatare permanenta a aerului. Citeste cu atentie recomandarile producatorului si respecta-le.

Insecticidele
De ce? Cele mai multe spray-uri sau solutii contin produsi organofosforici care, odata inhalati, traverseaza placenta si il pot afecta pe micut.

Ce poti face: Roaga un alt membru al familiei sa dea cu insecticid. Tu nu trebuie sa stai in camera in timpul "operatiunii". Poti sa intri doar dupa ce in camera s-a aerisit foarte bine.
Daca folosesti substante deparazitare pentru catel sau pisica, poarta manusi de cauciuc pentru a evita contactul cu pielea, iar in camera geamul sa fie tot timpul deschis.

Pesticidele
De ce? Cresc riscul de anomalii sexuale ale copilasului, si mai ales de criptorhidie la baietei (unul sau ambele testicule nu coboara in scrot).

Ce poti face: Spala foarte bine fructele si legumele inainte de a le manca. Salata verde trebuie spalata frunza cu frunza. Clateste-te bine pe maini dupa ce ai pus mana pe legume si fructe nespalate. Nu sta in gradina sau in livada atunci cand se folosesc pesticide. Fructele si legumele nu se consuma o buna perioada dupa ce au fost stropite. Citeste indicatiile producatorului unei astfel de substante. Daca folosesti ingrasaminte pentru flori, poarta manusi din cauciuc pentru a evita contactul direct cu pielea.

Citeste articolul integral pe mami.ro

.

"Substante care pot da malformatii in sarcina" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 3
voturi 4


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent