· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Substantele chimice din produsele de curatat pot cauza astmul la copii

Autor: Onush
data publicarii: 13.03.08
Oamenii de stiinta au descoperit ca femeile insarcinate sau prospetele mamici care folosesc zilnic produse de curatat si odorizante de camera isi supun copiii riscului de a avea probleme cu respiratia si astm, informeaza dailymail.co.uk.

Expertii care au realizat acest studiu prin analiza a 7000 de familii au declarat ca nu au reusit sa depisteze substanta care provoaca aceste afectiuni, cu toate ca studiile anterioare sugerau ca vinovatii ar putea fi compusii organici volatili.Dr John Henderson, coordonatorul studiului, a declarat ca bebelusii care locuiesc in case foarte curate sunt mult mai expusi riscului de a suferi de astm.

Cercetatorii au descoperit ca produsele care pot afecta copii sunt cele de dezinfectare si albire, care sunt folosite de 4 din 5 femei, si cele de curatare a geamurilor si odorizantele, care se gasesc in doua treimi din casele din Marea Britanie.Sursa:hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Substantele chimice din produsele de curatat pot cauza astmul la copii" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
26.03.08 15:54: popica
Ceva de genul asta a fost si explicatia unui doctor pentru endometrioza mea. In sensul ca apare cu preponderenta la persoanele care se preocupa excesiv de curatenie, in special cu tot felul de substante care omoara toti microbii. Explicatia Adica neavand un mediu ...stimulativ, organismul nostru uita sa lupte ca atare sistemul nostru imunitar este slabit.La prima vedere mi se pare un cerc vicios: daca nu pastrezi curatenia poti sa faci diverse boli, daca faci prea multa curatenie, poti sa faci diverse alte boli. Concluzia e ca ar trebui sa pastram o moderatie in toate.Acum, am si io o intrebare: spirtul intra in categoria acelor produse chimice de care tot vorbim? Adica stiu ca omoara microbii, ca de-aia il folosesc, dar o fi la fel de distrugator ca si celelalte?Ca am descoperit eu recent ca pus intr-un bidon cu pulverizator bate orice solutie de spalat geamuri, oglinzi, etc, dar facand d-astea inhalez inevitabil. Si inca nu sunt convisa daca nu e la fel de rau ca si cand as inhala mirosul de la oricare alt produs de curatat.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent