· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Suicidul, la moda printre adolescenti

Autor: Onush
data publicarii: 01.06.08
Sapte tentative de suicid au fost inregistrate intr-o singura garda, la sfarsitul saptamanii trecute, la Spitalul de Urgenta Iasi. Aceste tentative au in comun faptul ca autorii sunt tineri pana in 21 de ani, toti cu firi retrase si in conflict deschis cu parintii. Suntem pur si simplu asaltati de acesti copii. Inghit medicamente amestecate in alcool, se automutileaza, isi pun streangul de gat.

Noi nu-i numeam «emo» pana la explozia determinata de copilul care s-a sinucis in Bucuresti, dar am simtit de doi ani o adevarata recrudescenta a sinuciderilor in randul tinerilor, a afirmat medicul Tudor Ciuhodaru, medicul coordonator al Unitatii de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului de Urgente Sf. Ioan Iasi. Psihologii spitalului iesean au facut un profil pentru cei peste 80% dintre pacientii care s-au perindat in ultimii doi ani la Unitatea de Primire a Urgentelor. Majoritatea covarsitoare a pacientilor sunt tineri si foarte tineri, adolescenti puberi, din familii instarite, care au acces la ultimele noutati in materie de IT si Internet. Ei se sfatuiesc cum sa-si curme zilele pe messenger sau se intalnesc in localuri obscure unde consuma bauturi alcoolice si droguri, efectele halucinogene conducandu-i spre suicid.Preluare:Hotnews.ro din Romania Libera.

"Stiri: Stiri: Suicidul, la moda printre adolescenti" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
05.06.08 09:55: antoniav
Tocmai saptamana aceasta, pe unul din programele TV, s-a discutat despre emo. Cei care sunt emo nu inseamna ca sunt sinucigasi. Emo reprezinta doar un stil al rockerilor. Atata tot!Cat ii priveste pe acei tineri, nu stiu ce sa zic, imi pare rau. Poate daca cei de la scoala si-ar da seama de situatia lor apasatoare, bine ar fi, pentru ca parintii, dupa cum se vede, nu-i pot abserva pe copii, ci doar pe ei insisi.....
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent