· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Suplimentele alimentare pentru copii - prea sarace in vitamine

Autor: Onush
data publicarii: 09.10.08
Suplimentele alimentare administrate copiilor au o valoare nutritionala apropiata de cea a dulciurilor, sustine un grup de cercetatori britanici. Multe dintre suplimentele adresate tinerei generatii contin doar o proportie scazuta a substantelor hranitoare de care au nevoie cei mici.

Parintii au fost sfatuiti sa investeasca banii mai degraba intr-o dieta sanatoasa, care este o sursa mult mai buna de vitamine pentru copii.

Parintii trebuie sa stie ca suplimentele alimentare pentru copii contin o cantitate foarte mica de vitamine, spune Kate Neil, de la Centrul de Educatie Nutritionala, care a coordonat studiul la Universitatea Westminster.Pastilele arata precum bomboanele, au gust de bomboane si, mai mult sau mai putin, sunt niste bomboane in sine, spune aceasta, conform The Telegraph.

Studiul a descoperit ca doar 14 marci de suplimentele alimentare contineau cele 12 vitamine esentiale. Alte marci contineau doar patru vitamine. A fost analizat, de asemenea, continutul capsulelor cu ulei de peste si Omega 3 - acid care i-ar ajuta pe copii sa aiba o mai buna performanta scolara.

Cercetatorii au descoperit insa ca ambele tipuri de capsule contineau foarte putin din doza zilnica recomandata.

Unele dintre capsule aveau un nivel atat de mic de Omega 3, incat, cel mai probabil, persoana in cauza nu va simti nicio imbunatatire a starii de sanatate, adauga Neil.

20 august 2008


Sursa: Hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Suplimentele alimentare pentru copii - prea sarace in vitamine" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent