· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Suplimentele de fier - extrem de benefice pentru nou-nascutii cu greutate scazuta

Suplimentele de fier sunt extraordinar de benefice pentru nou-nascutii cu greutate scazuta, reducand riscul manifestarii unor probleme comportamentale mai tarziu, in cursul vietii, conform unui nou studiu publicat in Suedia.

Conform acestui studiu,
html">sugarii subponderali care nu primesc suplimente pe baza de fier intampina un risc de 4,5 ori mai ridicat de a prezenta probleme comportamentale la varsta de 3 ani, comparativ cu bebelusii care primesc astfel de suplimente inca din primele luni de viata. In ceea ce priveste nivelul de inteligenta ai copiilor din cele doua grupuri nu s-au evidentiat diferente, scrie RTV.NET.

Sugarii subponderali, care cantaresc la nastere sub 2.500 de grame, au un deficit de fier, conditie care este legata de posibile viitoare probleme comportamentale. Rezultatele acestui studiu demonstreaza ca riscul de probleme comportamentale poate fi prevenit partial prin asigurarea de suplimente de fier incepand de la varsta de 1 luna, afirma dr. David Mendez, noenatolog de la Miami Children's Hospital.

Afla pe RTV.NET de la ce varsta pot lua nou-nascutii sanatosi suplimente de fier.
"Stiri: Stiri: Suplimentele de fier - extrem de benefice pentru nou-nascutii cu greutate scazuta" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent