· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Tableta vs. manual tiparit la scoala. Ce spun specialistii

Virgiliu Gheorghe, doctor în bioetică şi biofizician, atrage atenţia asupra riscurilor la care sunt expuşi copiii care folosesc suporturi digitale în şcoli. Asociaţiile de Părinţi şi Profesori iau deja atitudine şi vin cu alternativa manualelor tipărite, concepute însă ţinând cont de ultimele descoperiri în plan pedagogic, psihologic şi estetic.

net/specialist-dezvoltarea-mediului-digital-unul-dintre-cele-mai-mari-esecuri-din-istoria-scolii-moderne_200170.html">Specialist: Dezvoltarea mediului digital, unul dintre cele mai mari eşecuri din istoria şcolii moderne

Utilizarea suportului digital în procesul de învățare sau în lectura recreativă are un impact negativ atât asupra reconstrucției mentale a informațiilor, cât și asupra dezvoltarii neuronale și neuro-psihologice a copiilor, susţine Virgiliu Gheorghe, secretar ştiinţific al Institutului pentru Cercetări Psihosociale şi Bioetică.

Părăsirea civilizaţiei Gutenberg în favoarea lumii digitale se va dovedi în următorii câţiva ani a fi unul dintre cele mai mari eşecuri din istoria şcolii moderne româneşti. De fapt, în aceste condiţii vom fi martorii apariţiei nu numai a unei generaţii practic analfabete, ci şi şi a unei generaţii în care problemele de învăţare şi dezabilitățile mentale vor constitui principala chestiune cu care se vor confrunta părinţii, instituţiile din domeniul educaţiei şi sănătăţii din ţara noastră. Cine va răspunde în faţa legii şi a poporului român pentru această măsură abuzivă şi iraţională prin care se încearcă înlocuirea manualelor cu tabletele în România?, a declarat Virgiliu Gheorghe.

Citeşte şi Ministerul Educaţiei vrea să introducă tablete în toate şcolile, inclusiv în mediul rural

Gheorghe atrage atenţia asupra faptului că unele probleme comportamentale ale copiilor pot fi explicate inclusiv prin folosirea de mici a telefoanelor mobile şi a tabletelor. Veţi vedea copii mici plictisiţi, retraşi, izolaţi. Generaţii care se plictisesc, depresivi cu tendinţe spre suicid, a spus Gheorghe.

Citeşte continuarea pe RomâniaTV.net. .
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent