· articole
· intamplari

Tehnologia - buna, dar cu masura
Copiii adora tehnologia.

Pana si jucariile sunt concepute pentru a imita fidel dispozitivele inteligente.

Folosita ca instrument (nu doar pentru ca e la moda), tehnologia este benefica. Cadrele didactice pot gasi moduri ingenioase pentru a implica micutii in activitatea de invatare. Iar parintii pot intra in legatura cu cei mici, atunci cand nu sunt acasa.

Ingrijorarea intervine atunci cand copiii petrec prea mult timp in fata ecranelor. Astfel, este descurajata imprietenirea lor cu dispozitivele digitale pana la varsta de doi ani. Iar apoi, totul e cu masura.

E important sa nu existe un decalaj digital intre copilul tau si ceilalti pentru a acesta ar putea constitui un motiv de scadere a increderii in sine. Trebuie sa acceptam: tehnologia e parte din viata noastra.Sunt de acord ca, in multe cazuri, dispozitivele inteligente ne fac viata mai usoara, asadar, nu le putem nega. Avem nevoie de ele si nu le putem refuza copiilor nostri.

Dar e vorba de echilibru. Nu inlocui papusile cu tabletele, masinutele cu laptopurile si joaca afara cu desenele animate. Ia in calcul varsta copilului tau, nivelul de maturitate si caracterul sau pentru a-i oferi acele restrictii care sa-i permita sa evolueze.

Sursa: revista MAMI, iunie 2016, Foto: www.pixabay.com.

"Tehnologia - buna, dar cu masura " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent