· articole
· intamplari

Telefoanele mobile nu sunt periculoase pentru copiiDupa ce Organizatia Mondiala de Sanatate (OMS) a declarat ca telefoanele mobile cresc riscul de cancer, mai ales in randul copiilor, un nou studiu vine sa infirme aceste date.Legatura dintre utilizarea telefoanelor mobile si riscul aparitiei cancerului a fost mereu privita cu interes, mai atunci cand vine vorba de afectarea copiilor cu undele electromagnetice provenite de la folosirea celularelor. Cercetatorii suedezi au anuntat insa ca nu exista date semnificative pentru a trage concluzia ca telefoanele mobile cauzeaza o rata mai mare de aparitie a tumorilor pe creier, infirmand astfel datele anuntate cu doar o luna inainte de OMS.

Cei mai afectati de utilizarea indelungata a telefoanelor mobile ar fi fost copiii si adolescentii, din ce in ce mai expusi acestui risc din cauza folosirii unui celular de la varste foarte fragede si mai ales din cauza faptului ca acestia sunt in dezvoltare si au o circumferinta a capului mai mica, cu un acces mai usor la creier. OMS declara atunci ca trebuie insistat asupra acestui aspect cu mai multe studii, insa parintii au reactionat prin panica si ingrijorare. Acum, oamenii de stiinta vin sa-i linisteasca printr-o cercetare desfasurata intre 2004 si 2008 in Danemarca, Norvegia, Suedia si Elvetia, prima cercetare bazata in mod special pe un esantion de copii, cu varste intre 7 si 19 ani.

Rezultatele studiului au aratat ca acei copii care foloseau deja telefoane mobile de mai bine de 5 ani nu se aflau sub un risc crescut de a dezvolta o tumora cerebrala fata de aceia care nu au utilizat in mod regulat aceasta tehnologie. In plus, au fost analizate zonele din creier cele mai expuse radiatilor electromagnetice, dar nici de aceasta data nu s-a observat o modificare semnificativa a activitatii cerebrale uzuale.

Chiar si asa, cercetatorii sustin ca nu vor inceta studiile, intrucat tehnologia telefoanelor mobile este in continua dezvoltare, iar copiii folosesc de mici celularele.

Surse:
oxford journals
myhealthnewsdaily.com

Autor:
Alexandra Badita.

"Telefoanele mobile nu sunt periculoase pentru copii" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent