· articole
· intamplari

Televizorul si tableta, „ispitele” copilului
La inceput am scos televizorul din priza.

Apoi am scos cablul. Apoi am ascuns televizorul in camara.

Degeaba, baiatul meu l-a gasit, iar cand incepe sa se uite la desene animate nu mai vede si nu mai aude nimic altceva, nu mai vrea sa iasa afara si nici sa manance. La fel a fost cand a vazut prima oara o tableta. De aceea am hotarat sa-l tin pe cat posibil departe de asemenea “ispite”.

Moda tabletelor pentru copii
Curiozitatea si receptivitatea copilului tau te iau adeseori prin surprindere: deprinde repede felul in care se opresc si se pornesc aparaturile de prin casa, stie care este butonul de la televizor, este expert al telecomenzilor. Desigur, stie sa porneasca si calculatorul si incepe sa descopere cum functioneaza mouse-ul. Tot mai raspandita in ultimul timp este moda tabletelor pentru copii. Unii micuti nu stiu inca sa mearga bine, dar se joaca cu dexteritate jocuri pe tableta. Desigur, jocurile pe tableta sunt captivante, educative si utile copiilor. Dar totul cu o limita.

Televizorul, calculatorul si tableta in viata copilului
Problema tehnologiei moderne este, in general, ponderea pe care o ocupa in activitatile copiilor. Din pacate, mai mult decat instrumente educative acestea devin devin un instrument util mai mult… parintelui. Daca ai de lucru, ii dai tableta sau ii dai drumul la televizor. Asa, nazdravanul va sta cuminte. Povestea se repeta si, in cateva zile doar, nu vei mai putea controla timpul pe care-l petrece copilul tau cu aceste activitati. Tu crezi ca se va juca maxim o ora, dar daca vrei sa-l opresti, va incepe un mic scandal. „Nepotul meu nici nu mai mananca atunci cand are tableta”, mi-a povestit o vecina. Televizorul, jocurile pe calculator, tabletele pot fi o parte a activitaii zilnice a copilului, dar nu-ti pot suplini prezenta. Nu trebuie sa devina un mijloc de recompensa pentru copil si nici o modalitate de a-l face cuminte.

Se poate si altfel
Scriu toate aceste lucruri pentru ca vin dintr-o calatorie in care am intalnit doua extreme: am vazut restaurante unde parintii le dadeau copiilor tableta la masa. Rezultatul era cel dorit: cei mici erau cuminti si fericiti. Eu am testat si cealalta extrema: am locuit cateva zile in locuri fara televizor si alte dotari moderne. Am vazut ca se poate – baiatul meu nu a cerut o singura data desene animate. Pentru asta a fost insa nevoie sa fiu alaturi de el tot timpul, sa ne jucam si sa inventam jocuri impreuna si sa fiu cu adevarat cu el – nu doar o prezenta neimplicata in activitatile lui.

"Televizorul si tableta, „ispitele” copilului" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent